Alanlardan salonlara; “Nerede o eski Bayram coşkusu?”

Alanlardan salonlara; “Nerede o eski Bayram coşkusu?” Alanlardan salonlara; “Nerede o eski Bayram coşkusu?”
A- A+
Reklam

TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da coşkuyla kutlanıyor.

Geçmiş yıllarda tüm okulların katılımıyla Milli Bayramlarda hazırlanan gösterileri seyretmek için stadyumda yapılan törenlere Bolu Halkı akın ederken, son yıllarda salonlarda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, “nerede o eski Bayramlar? Sorusunun sorulmasına neden oluyor.

Son olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olması nedeniyle stadyumda kutlanan Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak olmak için binlerce Bolulu stadyuma akın ederken, hatırlanacağı üzere binlerce Bolulu da yer olmadığı için dışarıda kalmıştı.

Buna karşılık 3 bin kişilik Kapalı Spor Salonunda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nda ise tribünlerin bir kısmının ise yer yer boş olduğu görüldü. Stadyumda yapılan kutlamalara on binlerce insanın katılmasına karşılık, salonda yapılan bayram törenlerine neden Bolu Halkının ilgi göstermediği yoksa bir mesaj mı verilmek istendiği sorusunu ise törenleri salonlara hapseden yetkililerin enine boyuna çoklu yönlü değerlendirmesi gereken bir durum olduğu ortaya çıkıyor.

Tam bu sorunun üzerine ise henüz nüfusu 21 bin olan Bolu’da 1967 yılında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlaması görüntüleri, arşivlerden karşımıza çıktı. Aradaki katılım farkını ve yaşanan Bayram coşkunun mukayesesini ise siz okurlarımıza bırakıyoruz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler