Allah aşkına sen sus Başkan..!

Allah aşkına sen sus Başkan..! Allah aşkına sen sus Başkan..!
A- A+

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün Düzce Dağı ile başlayan ardından Yedigöller’in Düzce’ye ait olduğunu ve Abant’ı açacakları yolla Düzce’ye bağlayacakları yönündeki akıl tutulması sözlerine, Bolu’daki AK Partili isimlerin sessiz kalmasını eleştirdiğimiz haber sonrası, ilk açıklama AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Cihan Yavuz’dan geldi.

“İktidardaki iktidarsızlar” başlığı ile Özlü’nün açıklamalarına tepkisiz kalmalarıyla eleştirdiğimiz AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Cihan Yavuz üçlüsünden gelen ilk açıklama ile akıllara; “Şecaat arz ederken merd-i kıptı sirkatin söyler” deyimini hatırlattı.

Bilindiği üzere “şecaat arz ederken merd-i kıptı sirkatin söyler”miş. Yani kişi kendini gösterirken, aslında farkında olmadan eksik veya hatalı yönlerini ifşa eder.

Böylesine hassas bir konuda Düzce’yi küçümser ifadeler..!

Bolu’yu da Düzce’ye bağlama noktasında açıklama yapması beklenilen Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye tepkiler sonrası cevap verme ihtiyacı hisseden Cihan Yavuz’un açıklamasını okuyan vatandaşlar; “Sen sus Başkan” demekten kendilerini alamadı.

Bolu’nun hakkını savunmak yerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a gönderme yaparak meseleyi siyasi bir yöne çekmeye çalışan Yavuz’un Düzce için kullandığı; “Daha düne kadar Bolu’nun kazasıydınız”, “Sonradan olma Düzce vilayeti” gibi küçümser ifadeler ve usta bir siyasetçi dilinden çok uzak açıklaması adeta Bolu’yu haklı iken haksız konuma düşürecek acemice yapılmış bir açıklama olduğu görüldü.

Düzcelilerin hemen hemen tamamının “Düzce Dağı”, “Abant”, “Yedigöller” gibi bir derdi yokken ve bu açıklamaları nedeni ile de Başkan Faruk Özlü’ye tepki gösterirken AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Cihan Yavuz’un; bilim, seviye, nezaket ve Bolu-Düzce kardeşliğinden yoksun bir şekilde yaptığı açıklama konuya aklı selim yaklaşan Bolu ve Düzcelilerin tepkisini çekti.

AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Cihan Yavuz’un bir yerel basında çıkan “Şecaat arz ederken merd-i kıptı sirkatin söylermiş” dedirten açıklaması şu şekilde;

“Sayın Faruk Özlü başkan. Daha düne kadar Bolu’nun kazasıydınız. O gün de bugün de malum sıra dağlar BOLU DAĞLARIDIR. Bu, coğrafi yani ilmî bir konudur. Size Bolu’dan bir çakıl taşı dahi vermezler. Gündem değiştirmek için yapıyor olabilirsiniz. Ak Partiye gönül vermiş yüzbinleri rencide etme hakkınız yoktur. Abant, Yedigöller, Bolu Dağı BOLULULARINDIR. Aksini dillendirmek nifak olur. Şimdiden ikaz ediyorum. Ayrıca sosyal medyanızı kullanan arkadaş da biraz bilgilenmelidir. Ne demek “Anadolu’da açılan kapısı”.. Sonradan olma Düzce vilayeti Avrupa da mıdır? Lütfen TANJULAŞMAYIN!”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler