Dolandırıcılar Bolululara dadandılar

Dolandırıcılar Bolululara dadandılar Dolandırıcılar Bolululara dadandılar
A- A+

Dolandırıcıların kullandığı yöntemler saymakla bitmezken bu yöntemlere son zamanlarda bir yenisi daha eklendi. Daha çok şirketlerin kullandığı “0 850”li hatları dolandırıcılar da kullanmaya başladı. Yıllardır İnternet şirketlerinden aradıklarını ve internet süresinin bittiğini iddia ederek vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, ardından kişilerin banka hesaplarını kolayca boşaltıyordu. 

Bu dolandırıcılık yönteminin artık vatandaşlar tarafından öğrenilmesi sonrası yeni bir yönteme başvuran dolandırıcılar, son günlerde Bolu’ya dadandılar ve “modem” değişimi adı altında Bolululara tuzak kuruyorlar.

0 850 ile başlayan ve daha çok 0 850 560 23 18 nolu telefondan Türk Telekom Fiber Alt Yapı Merkezinden aradığını söyleyen dolandırıcılar; mevcut internetin bakır telli hatlarla sağlandığını, Türk Telekomun yaptığı çalışmalar sonrası bu fiber hatları yenilediğini ve aradıkları vatandaşın elindeki modemin bununla uyumlu olmadığını söyleyerek, değiştirilmesi gerektiği yalanını söylüyorlar.

Söyledikleri bu yalana karşıda aradıkları vatandaşı inandırarak tuzağına düşüren dolandırıcılar modelini söyledikleri yeni modemi, kapıda ödemeli peşin 2 bin 900 liraya vatandaşa satarak, onları dolandırıyorlar.

Bolu’da son günlerde bu tür aramaların artması sonrası görüştüğümüz Türk Telekom yetkilileri kurumsal olarak “0 850” ile başlayan numara kullanmadıklarını belirterek, bu tür bir olayla karşılaşan vatandaşların da hem kurumlarına haber vermelerini hem de bireysel olarak şikayet etmelerini istediler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler