"Allah-u Teala’nın emirleri Mer’i Hukukun konusu olamaz"

A- A+
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunun da anlamadığı zaman zaman yaptığı çıkışlar olduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başörtüsü teklifinin de bunlardan biri olduğunu iddia etti. Basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını cevaplayan Başkan Özcan, başörtüsü teklifi ile ilgili çok ilginç saptamalarda bulundu.

Türkiye’nin %60’ını CHP’li Belediye Başkanları yönetiyor

Türkiye’de başörtüsü ile ilgili bir sorunun kalmadığını söyleyen Özcan, bunun toplumsal mutabakatla çözüldüğünü belirtti. Özcan; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru çıkışlarının yanı sıra kamuoyunun da anlamadığı zaman zaman çıkışlar yapıyor. Mesela başörtüsü meselesi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ben bu teklifi iyi niyetle ortaya attığına eminim. Çünkü yakından tanıyorum. Ama siyasi sonuçlarını öngörmeden bu teklifi ortaya attığını düşünüyorum. Memlekette başörtüsü ile ilgili bir sorun mu kaldı? 3.5 yıldır nüfusun yüzde 60’ını CHP’li Belediye Başkanları yönetiyor. Bir tane CHP’li Belediye başörtüsü ile çalıştığı için mobinge uğrayan, işten çıkartılan birisini duydunuz mu? Bu zaten toplumsal bir mutabakatla çözülmüştü” dedi.

“Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın önünü açıyor”

AK Parti tarafından hazırlanan Anayasa teklifinin yeni sorunlar getireceğini iddia eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Şimdi Erdoğan bu getirdi Anayasa değişikliği yapalım diyor. Anayasa değişiklik taslağı da çok tuhaf. Sen başörtülü kadının, başörtüsü hakkını korumak için anayasa değiştireceksin, ama değişiklik metnine “insanların ne giyeceğine veya ne giymeyeceğine” kimse karışamaz diyor. Yarın işyerine bikinili bir kadın geldi, benim anayasal güvence var dedi, ne yapacaksın?  Hiç bu yönleri düşünülüyor mu? Üstelik Allah-u Teala’nın emirleri Mer’i Hukukun konusu olamaz. Allah’ın emri doğrultusunda ben başımı kapatmak istiyorum diyen kadıncağıza kimsenin karışma hakkı yok. Şuanda da karışan da yok. Türkiye bu tartışmaları aştı. Ama yarın bir gün genel ahlak ve adapla bağdaşmayan bir kıyafetle işyerine gelen kadın da anayasal güvencem var, anayasa bana bu hakkı tanıyor dediğinde ne yapacaksın? İşi bu yönleriyle düşünen yok. Biri oradan siyasi rant devşirmeye çalışıyor, öbürü de nedendir bilinmez onun yolunu açıyor. Şaşkınlıkla genel siyaseti izliyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler