Almanya'nın gündemi de Tanju Özcan

Almanya'nın gündemi de Tanju Özcan Almanya'nın gündemi de Tanju Özcan
A- A+

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Das Bild Gazetesi'nin manşetinde yer aldı. Karaçayır Mahallesinde "bozkurt" işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelini açması nedeniyle Bild'e haber olan Özcan için gazete; "Avrupa Şampiyonası skandalının ardından, Türkiye skandal kurt selamı heykeli dikti", "Avrupa Şampiyonası heyecanının ardından: Kutuplaşmayı derinleştiren milli oyuncu Merih Demiral'a bir heykel ithaf edildi" ifadeleri kullanıldı. 
Haber "Dehşete neden olan bir heykel ..." başlığıyla verilirken, haberde; "Selamlama, aşırı sağcı bir hareket olan "Gri Kurtlar"ın bir el işareti ve sembolüdür. Türk halkının üstünlüğünü göstermek amaçlanmıştır. Örgüt(isim vermese de Ülkü Ocakları'nın Almanya yapılanması kastedilmekte), Almanya'daki Anayasayı Koruma Dairesi tarafından yıllardır gözlemlenmektedir. Federal İçişleri Bakanlığı tarafından 2020'den beri bir yasak inceleniyor - şimdiye kadar sonuç alınamadı.
Türk televizyon kanalı "KÖROĞLU TV" nin bildirdiği ve birkaç fotoğrafta görülebileceği gibi, heykel şimdi ciddi bir törenle açıldı.
Bu heykel şimdi Türkiye'nin Karaçayır ilçesinde bir kavşakta duruyor. 
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından, Demiral'ın Avrupa Şampiyonası'nda ceza almasına tepki olarak yaptırıldı.

Törende kurt selamını bir kez daha savunuyor. "Biz gerçek Türk milliyetçileriyiz. Biz etnik milliyetçi değiliz, süper kimlik milliyetçileriyiz. Kardeşim Merih Demiral'ın bu hareketi artık bir partinin siyasi hareketi olmayacak. Gri kurt... Tekrar ediyorum, bozkurt sembolü Türk dünyasının sembolüdür" dedi.

Bununla birlikte, kurt selamı aynı zamanda açıkça aşırı sağcı grubun sembolüdür - spor dışı nitelikteki ifadeler ve futbolu aşağılayan ifadeler UEFA gibi etkinliklerde yasaktır.

Belediye Başkanı, UEFA'ya yönelik olarak şunları söyledi: "Merih Demiral'a verilen cezayı mümkün olan en güçlü şekilde ve en şekilde kınıyorum! Bu cezayı önleyemediği için Futbol Federasyonu'nu lanetliyorum" dedi.

Yayıncıya göre, konuşmasına kışkırtıcı bir şekilde "Bakalım Avrupa beni de cezalandıracak mı" diye eklediği söyleniyor" ifadeleriyle Almanlara duyuruldu.

TANJU ÖZCAN'DAN TOKAT GİBİ CEVAP
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Alman Bild Gazetesi'nin kendisiyle ilgili yaptığı habere sert bir şekilde cevap verdi.
"Faşist Hitler'in torunları aşırı salak" diyen Başkan Özcan; "Doğru açıdan vurunca dünyanın her yerinden ses geliyor. 
Alman Bild Gazetesi benim için “Aşırı Sağcı” ifadesini kullanmış. Ben aşırı sağcı değilim ama faşist Hitler’in torunları aşırı salak. 
Kardeşim ben Atatürkçüyüm. Nasıl İspanyolların simgesi boğa ise Türk Dünyası’nın simgesi de Bozkurt’tur. Boğa işareti yapan İspanyollara aşırı sağcı diyemeyenler, Bozkurt işareti yapan Türklere faşist deme hakkını nereden buluyor. 
Tekrar ediyorum, Bozkurt işareti MHP’lilerin veya Ülkücülerin değil, değişik coğrafyalarda yaşayan 100 milyonlarca Türk’ün ortak işaretidir" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler