Ankara’daki Bolu Dernekleriyle buluştu

Ankara’daki Bolu Dernekleriyle buluştu Ankara’daki Bolu Dernekleriyle buluştu
A- A+
Reklam

Bolu son 4 yıldır en sahipsiz günlerini yaşarken, kentin sorunlarına ve dinamiklerine ilgisiz kalan Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu eksikliğini, Bolu Valisi Erkan Kılıç kapatmaya çalışıyor.

Bolu’nun tüm köylerini karış karış gezerek köy halkıyla toplantılar yapan, Bolu Merkez ve İlçelerinin tamamında adım atmadık, elini sıkmadık vatandaş bırakmayan Bolu Valisi Erkan Kılıç, gurbetteki Boluluların da yalnızlığına ortak oluyor.

İlimizde yaşanan siyasi çekişmelerden dolayı Bolu için birlikte hareket etme kabiliyetinin 4 yıldır kaybolması nedeniyle kentin yaşadığı sahipsizliği, kalbi Bolu için atan il dışındaki Bolu Dernekleri yalnızlık olarak yaşıyorlar.

Bolu Federasyonu’nu yalnız bırakmadı

Bolu Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Selami Eryılmaz ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde Ankara’da eski Ulucanlar Cezaevi’nde verilen yemekte Federasyon üyeleri ve işadamları ile bir araya gelen Bolu Valisi Erkan Kılıç, bu etkinlikte de Boluluları yalnız bırakmadı.

Burada yaptığı konuşmada en Vali Kılıç; Ülkenin 6 Şubat’tan beri yas içinde olduğunu hatırlatarak, herkesin elinden geleni ortaya koyduğunu kaydetti. 

‘’Acılarımız, sıkıntılarımız büyük ama millet olarak bu tür sıkıntıların üstesinden geldik, inşallah hep beraber bunu da atlatacağız’’ diyen Vali Erkan Kılıç, Bolu’nun depremin ilk anından itibaren adeta seferber olduğunu söyledi. 

Yaraların sarılabilmesi amacıyla Bolu’dan deprem bölgesine 500 tırın üzerinde yardım gönderildiğini, bunun yanında küçük araçlar ve kamyonetlerle de yardımın yetiştirilmeye çalışıldığını anlatan Kılıç; Bolu’nun da deprem bölgelerinden biri olduğunu hatırlattı.

Yaşanabilecek afetlere daha da hazır olabilmek ve gerektiğinde çevre illere de destek amacıyla Bolu ve ilçelerinde 10’un üzerinde dernek kurarak, arama ve kurtarma birlikleri oluşturmaya başladıklarını söyleyen Vali Kılıç; oluşturulan bu arama kurtarma ekipleri için jeneratör, kesme ve ayırma ekipmanları, kamera sistemleri ve dinleme cihazları ile kamyonet gibi ihtiyaçların olduğunu anlatarak, işadamlarından destek beklediklerini vurguladı

Vali Erkan Kılıç, asrın felaketinde devlet-millet el ele başlatılan yardım seferberliğine destekleri dolayısıyla Bolu Federasyonu'na da teşekkür etti.

GERKAV’ı ziyaret etti

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Federasyonu’nun programının ardından yine Ankara’da faaliyet gösteren Bolu’nun en aktif hemşeri derneklerinin başında gelen Gerede Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nı (GERKAV) ziyaret etti.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile birlikte Gerede Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nı (GERKAV) Ankara’daki hizmet binasını ziyaret eden Vali Kılıç; Vakıf Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrası afetzedelere gösterdikleri duyarlılık ve yaptıkları destekler için teşekkür etti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler