Ateş enerji politikalarını eleştirdi

Ateş enerji politikalarını eleştirdi Ateş enerji politikalarını eleştirdi
A- A+
Reklam

TBMM Genel Kurulu’nda sürmekte olan 2024 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığını bütçesinin görüşmelerinde söz alan CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, hükümetin enerji politikalarını eleştirdi.

Partisinin görüşlerini ifade etmek üzere TBMM’de Genel Kurula konuşma yapan Ateş, Sanayi Komisyonu üyesi olduğunu belirterek; “Sanayi Komisyon Üyesiyim. Komisyonumuzun ilgi alanı Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığını da içermektedir. 3 Bakanlık var ama Sayın Bakanları sadece Bütçe Komisyonlarında görebiliyoruz. Sayın Bakanlar ne Komisyonlarımıza geliyor ne de soru önergelerimize ciddi cevaplar veriyor” dedi,

Doğalgaz fiyatlarının geçen sene zirve yaptığını belirten Ateş, BOTAŞ’ın neden ve nasıl zarar uğratıldığını anlamadığını söyledi.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş konuşmasında; “BOTAŞ ve EÜAŞ'ın görev zararları astronomik derecede artıyor. EİAŞ da özelleştirme kapsamına alındı, zarar etmeye başladı. Kelepir fiyattan satılacak. EPDK, elektrik tüketicilerini değil, elektrik şirketlerini kollayan bir yapı kazanmış durumda. Elektrik dağıtım şirketleri EİAŞ’ye borçlarını zamanında ödemiyor. Üstelik bu durum raporlanmıyor da. Oluşan zararda baş sorumlu EPDK’dır. Asli görevlerini yapmamıştır. Dağıtım şirketlerime kıyak geçmiştir” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler