Başkan Altındal, Ahilik Haftasını kutladı

Başkan Altındal, Ahilik Haftasını kutladı Başkan Altındal, Ahilik Haftasını kutladı
A- A+

23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 37. Ahilik Haftası kutlamaları öncesi bir mesaj yayınlayan Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası ve Köroğlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Altındal, Bolu esnafının Ahilik Haftasını kutladı.

Ahilik Teşkilatının, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Altındal, öngördüğü erdemlerle Türk milletinin karakterini ortaya koyduğunu ifade etti.

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası ve Köroğlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Altındal Ahilik Haftası nedeniyle  yayınladığı mesajında; “Ahilik Teşkilatı erdemlerle Türk milletinin karakterini ortaya koymaktadır. Ahiler, kendi ticari çıkarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan, mutluluğu halka hizmet edip, yararlı olmakta arayan kişilerdir. ‘Müşteri her zaman haklıdır' sözü de bu anlayışın eseri olarak kültürümüze yerleşmiştir. Fazileti ve çalışkanlığı esas alan Ahilik Teşkilatı, Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir. Değişen sanayi ve ticaret hayatına rağmen öngördüğü erdemlerle Türk milletinin karakterini ortaya koymaktadır. Ahilik, bilginin hikmetle, ahlakla buluşmasıdır. Ahilikte hamd, şükür, kanaat ve hepsinin üzerinde kardeşlik duygularını pekiştirmek vardır. Kardeşlik, birlik beraberlik ve dayanışmanın çemberi ahilik ruhunu yaşatan ve nesilden nesile aktaran esnafımızın Ahilik Haftası kutlu olsun” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler