Başkan Özcan ve Meclis Üyelerine soruşturma izni verildi

Özel Haber
Başkan Özcan ve Meclis Üyelerine soruşturma izni verildi Başkan Özcan ve Meclis Üyelerine soruşturma izni verildi
A- A+
Reklam

Sağlık Mahallesinde bulunan Çorumlular Derneği binasının bulunduğu arsayı 2008 yılında inşaat izni alabilmek için bedelsiz olarak Bolu Belediyesi’ne bağışlayan İltir Apartmanı sakinlerinin, bağışladıkları arsanın amacı dışında kullanıldığı iddiasıyla İçişleri Bakanlığı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Meclis Üyeleri hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

İltir Apartmanı Sakinleri; bağışladıkları arsanın üzerine Çorumlular Derneği’nin yapılarak, altının da ticari faaliyetleri kullanılması nedeniyle geçmiş dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın görev yaptığı 2015 yılında başlattıkları hukuk mücadelesinde ilk olarak alanın 2015 yılında yapılan imar değişikliğine itiraz ettiler. Bu itiraza 202 yılında cevap veren mahkeme; Belediyenin bu alanı “park alanın”dan çıkarılarak “Belediye Hizmet alanına” dönüştürmesinde hukuka aykırılık olmadığı kararına verdi.

Fakat Dernek Sosyal Tesisinin altında bulunan ticarethaneye ruhsat verebilmek için 2021 yılında yapılan plan değişikliklerine ise İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından yapılan incelemede uygunsuz bulundu ve Başkan Özcan ile Meclis Kararına onay veren Belediye Meclis Üyeleri hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

İltir Apartmanı sakinleriyle devam eden yargı sürecine rağmen 2021 yılında alınan Meclis kararıyla arsanın, “Park Alanı” vasfından çıkarılarak “Ticari Alan” yapılmasının İmar Kanuna aykırı olduğuna karar veren İçişleri Bakanlığı Müfettişleri Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve karara veren Belediye Meclis Üyeleri; Asuman Şentürk Tekin, Onur Koyunoğlu, Cumhur Bandakçıoğlu, Semih Dimicioğlu, Resmiye Kahruman, Bülent Oturak, Hüseyin Ekrem Serin, Uğur Akbay, Ferudun Yılmaz, Ahmet Yılmaz, Fatih Silin, Cihan Tutal, Ahmet Fidan, İsmail Yerlikaya, Hakan Alpaslan, Burak Balaban, Tına Özcan, Ergün Temel, Hüseyin Türkmen, Suat Orhan, Kamuran Avcı, Tahsin Mert Karagöz, Mustafa Güldal, Nurettin Ulutürk, Naci Parlak ve Necdet Çakır’dan yazılı savunma istediler.

Soruşturma izni verilmesine gerekçe olarak da; Bolu Belediyesi Meclisi’nin parseli ticari alana dönüştürürken; imar planı değişikliklerinde baz alınacak temel ilkelerden genellilik, kamu yararı, bütüncüllük,  zorunluk gibi ilkelerin Bolu Belediyesi tarafından ihlal edildiği, ayrıcalıklı haklara sahip bir imar planı değişikliği yapıldığı ve üçüncü şahıslara menfaat sağladığı iddia edildi.

Yazılı savunmalarını veren Başkan Özcan ve Meclis Üyeleri bir yandan arsanın “Ticari alana” dönüştürülmesine yapılan itirazın hukuki sürecinin devam ettiği Bolu İdare Mahkemesi’ndeki süreci beklerlerken, bir yandan da İçişleri Bakanlığı’nın haklarında verecekleri kararı beklemeye başladılar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler