TA-NI-MI-YO-RUM

TA-NI-MI-YO-RUM TA-NI-MI-YO-RUM
A- A+
Reklam

İYİ Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Suat Orhan kürsüde söz alarak MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın gazetemizde de haber olarak ele aldığımız konuşmasını hatırlattı. Abant-Düzce arasında açılan yolu da gördüğünü ve çok sayıda ağacın kesilmiş olduğuna dikkat çeken Orhan, yolun gereksiz olduğunu belirterek, ileride kapalı kapılar arkasında protokoller yapılmadan önce uyarmak istediğini ifade etti.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın yeteri kadar bilgilendirilmediğini tahmin ettiğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bu konunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, Bolu-Düzce arasında sınırları belirlemek için yapılan protokolü tanımadığını söyledi.

Protokolün bir fotokopisini yırtarak olaya tepki gösteren Başkan Özcan; “2088 yılında Düzce ve Bolu Milletvekilleri ki hepsi AK partili, bir araya geliyorlar. Dönemin Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu arabanın kaportasına serdikleri bir haritada sınır çiziyor ve bu çizilen sınır iki ilin AK Partili Vekilleri tarafından sınır olarak kabul ediliyor. Altına da önüne gelene imza attırmışlar. Ülkede kanun var, nizam var böyle bir şey olur mu? Ben Düzce’de televizyonda canlı yayına katıldım ve dedim ki ben Bolu Milletvekili olarak bu protokolü tanımıyorum diyerek, fotokopisini de yırttım. Tabi tehditler falan da aldık o sırada. Ama bakın; böyle saçma sapan şey olmaz. Kanunla belirlenmiş sınırları, protokolle değiştiremezsin. Ümit Beyin bahsettiği protokol esas itibariyle geçersiz bir protokol. Allah’tan geçersiz çünkü Boluluların aleyhine yapılmış bir protokol” dedi.

Bolu ile Düzce arasındaki kardeşlik bağına dikkat çeken Başkan Özcan, konu hakkında MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’la bugün telefonla görüşeceğini ifade ederek; “Düzceliler bizim kardeşimiz ve onlara saygı duyuyorum. Ama kanunla belirlenmiş bir yeri sen yetkili, yetkisiz kişilerle değiştiremezsin. Ümit Beyin bu konuda eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Biz kardeşiz ve birbirimizin toprağında gözümüz olmamalı. Bu konuları siyaseten kaşımak isteyenlerin de oyununa gelmeyelim” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler