Başkan Uç'tan, Özcan'a tam destek

Başkan Uç'tan, Özcan'a tam destek Başkan Uç'tan, Özcan'a tam destek
A- A+
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, son günlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yönelik ağır eleştirilerin ve karalama çalışmalarının arttığını belirtti. Uç, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bolu’nun, Türkiye’nin en temiz illerinden biri olma hedefiyle büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Uç, “Başkan Tanju Özcan, şehrimizin temizliği için sokaklarda izmarit ve çöp atanlara 14 bin liraya varan cezalar uyguluyor. Bu, temiz bir şehir için gerekli adımlardan biridir” dedi.
Geçtiğimiz günlerde, Konya ve Yozgat plakalı araçlardan atılan çöpler üzerine Tanju Özcan’ın yaptığı açıklamanın, bazı kesimlerce yanlış anlaşıldığını ifade eden Uç, “Başkan Özcan, bu durumu eleştirirken kesinlikle Konyalılar ve Yozgat halkını hedef almadı. Amacı, bu tür sorunların önüne geçmekti. Ancak sosyal medyada çıkan yorumlar, niyetini saptırdı” diye konuştu.
Uç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın “Konya size 5 kat büyük gelir” ifadesini sert bir dille eleştirerek, “Konya, Mevlana şehri olarak daha temiz ve güzel bir yer olmalı. Tanju Özcan’a laf yetiştirmek yerine, önce kendi şehirlerini temiz tutmayı düşünmeleri gerekiyor. Kendi sokaklarında çöp ve izmaritler varken, Bolu’ya parmak sallamak, sadece gülünç bir durumdur. Ayrıca, Yozgatlı bir iş adamının belediye binasına siyah çelenk göndermesi, bu tür yanlış anlaşılan açıklamaların ne kadar absürt bir yere vardığını gösteriyor.
Bu konudaki tutumlarını sorgulamak istiyorum:
1. Konya, bir Büyükşehir Belediyesi; peki, Konya’ya verilen maddi destek ile Bolu’ya sağlanan destek arasındaki oran nedir?
2. Bolu’da yapılan hizmetlerin farkında mısınız, yoksa sadece Konya’daki projeleri mi öne çıkarıyorsunuz?
3. Yere atılan çöpleri niye savunan bir açıklama yaptınız? Eğer böyle bir savunmanız yoksa, neden bunu belirtmediniz?
Bu sorular, eleştirilerin ne kadar geçerli olduğunu sorgulamak için önemlidir. Kendi iş yerlerindeki temizlikten haberi olmayanların, başkalarını eleştirmesi oldukça manidar” dedi.
Çetin Uç, Tanju Özcan’ın her zaman birleştirici bir dil kullandığını vurgulayarak, “Bizim amacımız ayrıştırmak değil, bir arada yaşamaktır. Hiçbir vatandaşımızı kötülemek ya da dışlamak gibi bir niyetimiz yok. Başkanımız, tüm Bolu halkını kucaklayarak bu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.
Son olarak, Uç, Bolu’da birlikte yaşama kültürünün önemine dikkat çekerek, “Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve bir arada huzur içinde yaşamak zorundayız. Bu nedenle, sağduyu ve birliktelik ruhunu korumalıyız” dedi.
 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler