“Belediyede şirketler havada uçuşuyor”

“Belediyede şirketler havada uçuşuyor” “Belediyede şirketler havada uçuşuyor”
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi tarafından ardı ardına yapılan gayrimenkul ve arsa satışlarına dikkat çeken AK Partili Bolu Belediyesi Meclisi Üyesi Kamuran Avcı, bu satışların Bolu Belediyesi’nin içinde bulunduğu parasal sıkıntıyı aşmak için kaynak yaratmak amaçlı yapıldığını söyledi.

Satılan arsaların Bolu’nun en kıymetli yerlerinde olduğunu dikkat çeken Avcı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a çağrıda bulunarak; “Bu arsalar Bolu’muzun çocuklarının geleceğidir. Yazıktır, günahtır, yapmayın, satmayın” dedi.

www.bolupostası.com Gazetesi olarak Bolu’nun gündemine taşıdığımız Bolu Belediyesi tarafından yapılan arsa satışları bu hafta gerçekleşen Bolu Belediyesi Meclisi’nin de gündemini oluşturdu.

“Bolu Bel A.Ş.’nin karnesi çok kötü”

Yaklaşan yerel seçimler öncesi bu satışların yanlış olduğuna dikkat çeken AK Partili Bolu Belediyesi Meclisi Üyesi Kamuran Avcı, Bolu Belediyesi’nin şirketi olan Bolu Bel A.Ş.’nin başarısız yönetimine dikkat çekerek, karnesinin çok kötü olduğunu söyledi.

Avcı; “Belediyede şirketler havada uçuyor. Kim nerede, nasıl üretiyor ben anlamadım. A.Ş. oluyoruz. Bir yer başka bir yere bağlanıyor. Yönetim Kurulları değişiyor. Sistemin işleyişini bilmediğimden soruyorum; bu kadar çetrefilli işe girmemize gerek var mı? Ve Belediyemizin esas malı ve parasından da sürekli buralara sermaye aktarıyoruz. Bunlardan en önemlisi de Bolu Bel A.Ş. ve buraya da en son eski cezaevi arazimizi, eski otogarın olduğu arsalarımızı verdik. Bu hafta onların kat karşılığı ile verildiğiyle alakalı bilgiler geldi. Bunların teyidini sizden rica ediyorum. Adı geçen firma bu işi yapabilecek kapasitede mi, iş bitirmeleri buna uygun mudur? Bahsettiğimiz yerlerin Belediyeye kalan değerinin 800 milyon lira civarında olduğuna da dikkatinizi çekiyorum. Bu arsalar ise Bolu’daki çocuklarımızın geleceği olan yerler. Bahse konu Bolu Bel A.Ş yan taraftaki İş Merkezini de Belediyemizden aldı ve 240 günde bitireceğini söyledi. Ama 1000 gün oldu hala bitmedi. Yine bu Bolu Bel A.Ş. Dağkent’teki arsamızı sosyal konut yapacağım diyerek yine kat karşılığı aldı ve yapamadı. Bu kadar karnesi kötü olan Bolu Bel A.Ş.’ye eski cezaevi ve eski terminalin arazisini verdiniz ve bu iki araziye kat karşılığı bir firma ile pazarlık yapıyorsunuz. Anlaştınız mı? Anlaşmadınız mı bilmiyorum. Yapmayın Sayın Başkan” dedi.

“Vizyon projelerimizin tamamı duruyor”

Bolu Belediyesi’nin vizyon projelerinin tamamının durduğunu ve 4 yıldır hiçbir iş yapılmadığını belirten AK Partili Bolu Belediyesi Meclisi Üyesi Kamuran Avcı; “Vizyon projelerimizin tamamı duruyor. Bugüne kadar hiçbir şey yapmamışız. Belediye seçimlerine 9 ay var ve projelerimizin tamamı duruyor. Şimdi Kanal Yolu yapıldı diye bilirsiniz ama CHP’li arkadaşlarla beraber Tarım ve Orman Bakanlığına defalarca ben de gittim burası için. Bu projeyi de birlikte yaptık ve orayı gezerken de gurur duyuyoruz. Bolu Belediyesi Başkanlığı; Bolu’muzun malını, mülkünü ve arsalarını yine pazarlamaya devam ediyor. Bu hafta gazete manşetlerinde ve ihale ilanlarında bunu gördük. Sanırım Belediyede ciddi anlamda maddi sorun var, kaynak yaratmak için bir hareket içerisindeyiz. Bir de satılan yerler Bolu’muzun en kıymetli arazileri. Maddi sıkıntı olmasa bu arazilerimizi neden satalım? Buraları bu adamlar yapıyorum dese 8-9 ay sonra seçim gelecek. Seçim öncesi biz bu işe neden giriyoruz? Bakın yine söylüyorum; 2 milyar liranın üzerinde bir işten bahsediyoruz. Belediyeye geliri de 700-800 milyon lira olacak. Biz bu parayı hangi bütçeye koyacağız ve ne için kullanacağız? Projemiz var mı? Biz niye buraları veriyoruz? Size söylüyorum Sayın Başkan; yazıktır, günahtır, yapmayın. Lütfen bir daha gözden geçirin. Bu arsalar Bolu’muzun çocuklarının geleceğidir” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler