Belediyede sürpriz görev değişimi

Belediyede sürpriz görev değişimi Belediyede sürpriz görev değişimi
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nde bu gün öğle saatlerinde yaşanan görev değişimi, kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın talimatıyla Alaaddin Yılmaz döneminden bu yana Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevini yürüten Aylin Aydın bu görev alınırken, Özel Kalem Proje Müdürlüğü'ne birim amiri olarak atandı.

Aydın'ın yerine kimin atacağı merakla beklenirken şimdi Bolu kamuoyu özellikle parti içi tüm eleştirilere rağmen Alaaddin Yılmaz’dan sonra da Park ve Bahçeler Müdürü olarak göreve devam ettirdiği Aylin Aydın’ı ne oldu da görevden aldı? İşin ilginç yanı ise Aydın Müdür iken Başkan Özcan’ın tasarrufu ile Birim Amiri olarak görevlendirildi.

Bolu kamuoyunda ise bu sürpriz görevden alma ve yeni görevlendirme için üç farklı iddia konuşuluyor.

Şikâyet dosyasının etkisi var mı?

AK Parti tarafından Bolu Belediyesi hakkında yüze yakın konu ile ilgili verilen şikâyet dosyası sonrası tüm Bolu kamuoyunca bilindiği üzere Müfettişler aylardır Bolu Belediyesini didik didik inceliyorlar. 

Bahse konu şikâyet dosyasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da açıkladığı gibi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Bolu Belediyesi iştiraki olan kooperatiflerin yaptığı alışverişler de bu dosyada ciddi sayıda yer bulmuştu. 

İlk iddia; hukukçu olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, bu incelemeler sonrası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile kooperatifler arasında kurulan başta ihale ilişkileri olmak üzere birçok konuda Müfettişlerden aldığı bilgiler sonrası rahatsızlık duyduğu ve bu yüzden Aydın’ı görevden aldığı söyleniyor.

Orman Parkına yapılan bina mı?

Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın’ın görevden alınması ile ilgili Bolu kamuoyunda konuşulan iddialardan birisi ise Atatürk Orman Parkında göl kenarına yapılan binanı ile ilgili.

Hatırlanacağı üzere eski Başkan Yardımcısı İsa Özcan’ın da Karaçayır’daki Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan binaya alkol ruhsatı vermediği ve bu yüzden Başkan Özcan tarafından görevden alındığı ciddi bir şekilde konuşulmuştu.

Aynı sürecin Atatürk Orman Parkında yapılan bina ile alakalı da yaşandığı ve bu yüzden Başkan Özcan’ın talimatlarına uymayan Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın’ı görevden aldığı iddiası yine Bolu kamuoyunda konuşuluyor.

Başkan Tanju Özcan’ın tasarrufu mu?

Son iddia ise özellikle bu yıl Bolu’daki park ve bahçelerdeki çalışmaları yetersiz bulan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın performansından memnun olmadığı için Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın’ı görevden aldığı ifade ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler