Belediyenin arsasını İspanyol firma aldı

Özel Haber
Belediyenin arsasını İspanyol firma aldı Belediyenin arsasını İspanyol firma aldı
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin sosyal konut yapacağı Dağkent Mahallesi’ndeki arsanın yanında bulunan satışa çıkardığı 8.864 metrekare yerin satış ihalesi yapıldı. Yapılan ihale sonrası arsayı; Forsanse Group adlı firma 23 milyon 150 bin liraya satın aldı.

Bolu Bel A.Ş.’ye ait arsa için bugün saat 11.00’de şirket tarafından kurulan ihale komisyonu gözetiminde açık ihale yapıldı. İhaleye girmek için Özpolat İnşaat, Ali Özbek ve Forsanse Group evraklarını iahle komisyonuna telim etti.

Evraklarını teslim eden Özpolat İnşaat açık ihaleye girmezken, Ali Özbek ve Forsanse Group yetkilileri açık arttırma ile yeri almak için fiyat teklifi sundular.

23 milyon lira ile başlayan ihalede son sözü Suriye uyruklu Türk vatandaşı Saria Semihoğlu söyledi. Forsanse Group yetkilisi olarak ihale katılan Semihoğlu’nun verdiği 23 milyon 150 bin lira teklifi sonrası Ali Özbek ihaleden çekildi. Böylelikle yeri İspanya vatandaşına ait olduğunu öğrendiğimiz Forsanse Group almış oldu.

Yer için verilen 23 milyon 150 bin artı KVD liralık para Pazartesi günü peşin ödenecek ve tapu Forsanse Group’a verilecek.

İhaleye Forsanse Group adına katılan şirket yetkilisi Suriye uyruklu Türk vatandaşı Saria Semihoğlu, arsaya otel mi ya da başka bir yatırım mı yapmak istedikleri yönünde sorduğumuz soruya net bir şekilde cevap vermezken, şirketlerinin inşaat sektörü başta olmak üzere bir çok alanda hizmet verdiğini söyledi.

Öte yandan iki firmanın katıldığı ihalede gerekli rekabet ortamının oluşup oluşmadığı tartışmalarını gündeme getirirken, ihalenin duyurulması için verilen 2 gün gibi kısa sürenin yetersizliği yönünde yapılan eleştirileri de hatırlattı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler