Belediyeyi bu yükün altına sokmaya değer mi?

Belediyeyi bu yükün altına sokmaya değer mi? Belediyeyi bu yükün altına sokmaya değer mi?
A- A+
Reklam

Ziraat Odası’nın 2016 yılın bu yana kiraya veremediği PTT Caddesi üzerindeki binasını kiralayarak Etüt Merkezine dönüştüreceğini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’ni ciddi bir yükün altına sokmaya hazırlanıyor.

Başkan Özcan, öğrenciler için düşündüğü etüt merkezinde hem ders çalışma hem de bir yaşam alanı vermek yerine onları dört duvar arasına hapsetmeye çalışıyor. 

Kiralamak yerine kendi arsasına yapılsa?

İşin Bolu Belediyesine getireceği maddi yük ise bu kiralamaya ne gerek var sorusunu akıllara getiriyor. Ziraat Odasından binayı kiralamak için Bolu Belediyesi Meclisinden yetki alan Başkan Tanju Özcan; aylık ödeyeceği kiralar ve yıllık kiraya yapılacak zamlar hesaplandığında Bolu Belediyesinin kasasından ciddi rakamların çıkmasına sebep olacak. Bu rakamları Ziraat Odasına ödemek yerine şehir içinde kendisine ait arsaya Düzce Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta hizmete açılan Millet Kütüphanesi gibi bahçe içerisinde bir etüt merkezi yapması durumunda ise hem her yıl kira ödenmemiş olacak hem de Bolu Belediyesine ömürlük bir eser kazandıracak.

Öte yandan Bolu Belediyesi tarafından Ziraat Odasına hibe olarak yapılacak binanın kiralama ücreti tespit edilirken göz önünde bulundurulup, bulundurulmayacağı ise şimdiden merak ediliyor.

Sosyalleşecek gençler aşağıya insin..!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Bir gençlik merkezi veya adına etüt merkezi deyin onun için bir yere ihtiyacımız var. Bolu’da birkaç tane yer var.  Çocuklar üst katta ders çalışıyor. Alt kata iniyor sosyalleşiyor, kafesi var.  Bu merkezde de büyük bir ihtiyaç. İsim belirtmedik ama ben söyleyeyim. Ziraat Odamızın biliyorsunuz PTT’nin yanında binası var. Önceden lokantaydı. Burası 3 katlı yaklaşık bin 200 veya bin 400 metrekare kapalı alanı var. Üstteki iki katta çocuklar ders çalışabileceği şekilde bir dizayn yapmak istiyoruz. Sosyalleşmek için aşağı insinler” şeklinde konuştu.

Dört duvar arasında gençleri sosyalleşmeye davet eden Özcan’ın gençlere aşağıya insinler çağrısında bulunarak açık havada gençlerin nefes alabilecekleri bir ortam olmadan nasıl bir sosyalleşme yaşayacakları ise bilinmiyor. 

Düzce Belediyesinden muhteşem eser

Eski Kaymakamlık Lojmanının baştan aşağıya yenileyerek Millet Kütüphanesine çeviren Düzce Belediyesi içerisinde teknoloji odası da bulunan bahçe içerisinde ferah ve modern bir binayı gençlere hediye etti. Aynı zamanda gençlere burada ücretsiz ikramlar da vereceklerini söyleyen Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, gençlerin nezih bir ortamda ders çalışıp kitap okuyacağı Millet Kütüphanesini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Mehmet Can (1 yıl önce)
    Ziraat odası için iyi bir olay.Ancak burası daha önceden Restoran idi ve esnafın canına okudu.Aynı şekilde başta belediyenin kiracısı olan cafeler bundan çok etkilenir.Buranın aylık kirası 20 bin olsa bile burada çalışacak personelin maliyeti,elektrik,ısıtma gibi giderlerle aylık 250/300 bin gideri olur.Bu parayı BURS olarak öğrencilere vermek daha mantıklı.Bence burada Tanju Özcan 3 ay sonra yapılacak Ziraat Odası seçimlerinde Hakkı Fidan'-ı kurtarma peşinde.!
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler