Bir hayalin gerçekleştiği yer; İmaret Meydanı

Bir hayalin gerçekleştiği yer; İmaret Meydanı Bir hayalin gerçekleştiği yer; İmaret Meydanı
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin karşısındaki iki binanın kamulaştırması sonrası yıkılan Katlı Otoparkın da alana dahil edilmesiyle tarihi dokusuna kavuşturulan İmaret Meydanı, Bolululardan da tam not aldı.

Toplam alanı 5 bin 350 metrekare olan İmaret Meydanı Projesi’nin tamamlanmasının ardından incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın ve teknik personelden bilgi aldı.

İmaret Meydanı Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın; “ Yeşil çatı uygulamasıyla geniş bir alan da oluşturduk. Tuvalet ve abdesthane bölümlerimiz ayrı ve binamızın alanı ise bin 350 metrekaredir. Bin 150 metrekare kadar da dükkan alanlarımızı ayırdığımız alan var. Dışarıdaki uygulamamızın camilerimizin konseptine uygun olması için özel taş dizaynıyla inşa ettik. İçeride 10 adet dükkan oluşturduk. Bir tane güzel kahvaltı salonu, cafe veya restoran olabilecek şekilde geniş bir alanımız var. İmaret Meydanına uygun bir şekilde butik bir kapalı çarşı formatında ilerledik. Turistlerimizin geldiğinde; Bolu’yu görmek için, Yukarı Çarşıyı görmek için mutlaka buraya da uğrayıp burada tarihi İmaret Meydanı havasını da dokusunu da hissetsinler istiyoruz” dedi.

Tarihi İmaret Meydanının eski dokusuna kavuşturulmasında emeği geçen tüm Belediye Personeline teşekkür eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yaptığı açıklamada; “İmaret Meydanı'nı tarihi dokusuna uygun bir şekilde sıfırdan düzenledik. Demokrasi Meydanı ile birleşerek çok daha güzel bir görünüme kavuşan İmaret Meydanımız, Bolu'muza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler