Bir tek Millet Bahçesini göremedi

Bir tek Millet Bahçesini göremedi Bir tek Millet Bahçesini göremedi
A- A+
Reklam

Alpağut Mahallesinde 2020 yılında ihalesi yapılan ve 28 milyon 223 bin lira maliyeti olan Millet Bahçesi’nde bulunan Köroğlu Heykeli; birçok Vali, Belediye Başkanı, Milletvekili ve İl Başkanı gördü ama tamamlandığını göremedi.

Her göre gelenin adet haline getirdiği Millet Bahçesindeki Köroğlu Heykeli önünde resim çektirme geleneğine son olarak Vali Erkan Kılıç da katıldı.

2017 yılında yapımına başlanılan 70 metre yüksekliğinde ve maliyetiyle uzun süre konuşulan Köroğlu Heykeli, 2019 yılında tamamlandıktan sonra Köroğlu Türk Dünyası olması beklenilen 80 bin metrekarelik devasa alan son anda Köroğlu Millet Bahçesi olarak ilan edildi.

2020 yılının Aralık ayında ihalesi gerçekleştirilerek 400 günde tamamlanacağı vaat edilen Millet Bahçesi de Bolu’daki bir çok proje gibi yılan hikayesine döndü.

İşe başlayan müteahhit firmadan sonra kaç defa işi yapan firmanın değiştiği bilinmese de özellikle AK Partili siyasiler ve Bolu’da görev yapan Valiler 6 ayda bir heykelin önünde resim çektirerek, tarih vermeyi gelenek haline getirdiler.

Bugüne kadar heykelin önünde 2 Vali, 6 Milletvekili, 2 Belediye Başkanı ve 2 AK Partili İl Başkanı resim çektirse de özellikle AK partili siyasilerin vaat ettiği tarihlerin hiç birinde işin bitimi gerçekleşmedi.

Son olarak AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner 2022 yılının Mart ayında Millet Bahçesindeki çalışmaların tamamlanacağını ilan etse de geçtiğimiz hafta gelenek olduğu üzere Köroğlu Heykelinde resim çektiren Bolu Valisi Erkan Kılıç tarih vermekten kaçındı.

Vaat edilen 400 günün aksine 660 gündür tamamlanamayan Millet Bahçesindeki Köroğlu Heykelinin daha kaç Vali, kaç Milletvekili, kaç Belediye Başkanı ve de kaç AK Parti İl Başkanı göreceği ise merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler