Olmayan pazara isim verildi

Olmayan pazara isim verildi Olmayan pazara isim verildi
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı birleşiminde; Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası’nın talebi doğrultusunda yeni yerine taşınacağı ifade edilen Karaçayır Semt Pazarı’nın adı oy birliği ile Ayşe Metin Semt Pazarı olarak değiştirilmişti.

Yeni yerine taşınacak olarak kamuoyuna lanse edilen Karaçayır Semt Pazarının, Bolu Belediyesi Meclis Üyelerinin oy birliği ile aldığı bu karar sonrası tüm Bolu’da yeni bir semt pazarı kuruldu ve oraya Ayşe Metin ismi verildiği algısı oluşurken, bu isim vermenin de yine bir algı operasyonu olduğu ortaya çıktı.

Lunapark ve Ege Siteleri arasında bulunan yolun kapatılarak sadece Cuma günleri Pazar alanı olarak kullanılan yol, modern bir semt pazarı kurulmuş algısıyla Bolu Halkına servis edildi.

Pazar esnafının ve Karaçayır Mahallesi sakinlerinin hiçbir ihtiyacını karşılamadan oluşturulan Pazar alanında yine tuvalet, yine esnaf ve vatandaşı koruyacak kapalı bir alan ve yine araçla gelenlerin rahatlıkla araçlarını çekecekleri bir park alanı bulunmuyor.

50 yıl önceki koşullarda yine çadırların altında hizmet vermeye çalışan Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar, özellikle kış mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirdiği bugünlerde kendi haline terk edilmiş oldu.

Öte yandan Bolu Belediyesi de her ne kadar yeni bir semt pazarı yapmış algısı yaratmaya kalksa da ortada Pazar falan olmadığı için Ayşe Metin ismini verdiği bu pazara tabela da asamamış. Çünkü ortada Pazar yok.

Bu karara Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Partili Meclis Üyelerinin olumlu oy kullanmasının kendilerince belki mantıklı bir açıklaması olabilir fakat AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin nasıl olmayan pazara isim verilmesine evet demeleri ve bunu da sorgulamamaları, Belediye hizmetlerini ne kadar yakından takip ettiklerini gösterdi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler