Güç gösterisi, liyakatsizlik, kişisel hırs ne ararsan var

Güç gösterisi, liyakatsizlik, kişisel hırs ne ararsan var Güç gösterisi, liyakatsizlik, kişisel hırs ne ararsan var
A- A+
Reklam

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu’da pandemi döneminde yapılamadığı için bugün güçlendirme işleri halen devam eden 16 okulun kapalı olması gerçeğine rağmen basına sürekli problem yok algısı yaratmaya çalışıyor.

Ağustos ayında yaptığı açıklamada bakım çalışması yapılan 33 okulun 2.5 ay sonra açılacağını söyleyen Vali Kılıç, basına dün yani Eylül ayında da yaptığı açıklamada yine 2.5 ay dedi. Ekim ayında yapacağı bir olası açıklamada da yine 2.5 aylık bir hedef mi koyacağı bilinmeyen Vali Kılıç’ın aslında yaşanan bu süreçte hiçbir sorumluluğu bulunmamasına karşılık, yaşanan bunca sorunu yokmuş göstermesi ise çekilen sıkıntıları ortadan kaldırmıyor.

Pandemi döneminde okullar kapalı iken İl Özel İdaresi tarafından şuan çalışmaları yetişmediği için açılamayan tüm okulların o günlerde güçlendirme ihalelerine çıkacakken, ne oldu da ihaleye çıkılamadı?

Asıl Bolu’da tartışılması gereken soru bu. Yaptığımız araştırmalar sonrası ise o sürecin arkasında dönemin Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve dönemin AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın olduğu bilgisine ulaştık.

Aynı günlerde 20 okulun güçlendirme çalışmasını başarıyla yaptıran İl Özel İdaresi’nin tecrübesi olan bu konuda neden aynı başarıyı bugün kapalı olan 16 okulda gösteremediği her zaman Bolu kamuoyunda tartışıldı. 

Hemen hemen tamamı Bolulu müteahhit firmalara yaptırılan 20 okulda problem yaşamayan İl Özel İdaresi davet usulü işi verirken, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in bir anda açık ihaleye çıkmaya karar vermesinin, okulların güçlendirme çalışmalarını arapsaçına döndürdüğü iddia ediliyor.

Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve dönemin AK Parti İl Başkan Nurettin Doğanay arasında yaşanan siyasi çekişme ve güç gösterisi Bolu’yu tıkarken, o dönem konunun, karşılıklı şikayetlerle Ankara’ya kadar ulaştığı iddia ediliyor.

Ankara’nın da konuya dahil olması sonrası hem Aydın hem de Doğanay ile kötü olmak istemeyen dönemin Valisi Ahmet Ümit’in her iki tarafı da mutlu etme çabasının ihale sürecini kördüğüme çevirdiği iddia edildi.

Diğer illerde aynı dönemde başlayan işlerin açık ihaleyle firmalara verilmesi nedeniyle sıkıntılar yaşanırken, 20 oklun güçlendirmesini başarıyla tamamladığı için Türkiye 1!ncisi olan ve ödül alan Bolu İl Özel İdaresi’nin personeli bugün ise soruşturma geçiriyor.

Güçlendirme çalışması yetişmediği için bugün özellikle merkez ilçede kapalı olan 16 okulun öğrencisi, velisi ve öğretmenlerinin yaşadığı sıkıntılarının sorumlusunun bu üç isim olduğu gerçeği Bolu’da inşaat ve siyasetle ilgilenen herkes tarafından biliniyor.

Bu üçlünün okul güçlendirme işini arapsaçına döndürmesi sonrası yapılamayan proje ihaleleri, ihaleleri alan firmaların işi bitirememeleri sonrası yaşanan fesih süreçleri ve yeniden yapılan ihaleler sonrası kaybolan yılları ise bugün kimse konuşmuyor yada konuşamıyor.

Siyasilerin güç kavgası ile bürokratların koltuk kaygısı birleşince kördüğüme dönen okulların güçlendirme işinde ise olan yine her zaman ki gibi sıkıntıyı yaşayan Bolu Halkına oluyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Wolf (1 yıl önce)
    20 okul 99 günde tamamlanarak türkiyede övgü alırken şimdi rezillik tütmesi çok ilginç başarılı özel idare personelinin cezalandırılması soruşturulması ayrı bir komedi bırakın personel işini yapsın koltuk mevzusunu seçilmişler başka şekilde çözsün kapalı okullar yüzünden çile çeken aile ve çocuklara yazık soruşturma geçiren personele yazık amacı anlamış değilim çok yazık eski vali nin sanırım başka hedefi vardı ama başaramadım başka bir alana tayin edildi kaybeden yine bolu halkı yazık çok yazuk
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler