Bolu Belediyesi Meclisinde gergin dakikalar

Bolu Belediyesi Meclisinde gergin dakikalar Bolu Belediyesi Meclisinde gergin dakikalar
A- A+

Geçtiğimiz dönemin aksine toplantılarını huzur ve tartışmasız bir ortamda gerçekleştiren Bolu Belediyesi Meclisine nazar değdi.

Önceki gün gerçekleştirilen Bolu Belediyesi Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunda dilek temennilerde söz alarak Bolu’da 40 yaş üstü herkesçe bilinen “Deli Ömer” lakabıyla bilinen ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden kişin isminin Karaçayır’daki bir parka verilmesini isteyen AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu ile CHP’li bazı Meclis Üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

“Ömer Park” ismi verilsin”

Eski İtfaiye bölgesindeki bir parka “Ömer Park” ismin verilmesini isteyen Konyalıoğlu; “Selami Konyalıoğlu; “Başkanım siz bilirsiniz, “Deli Ömer” lakabıyla bilinen bir insan vardı Bolu’da ve sonradan vefat etti. Biz o zamanlar değerini biledik ama şimdi şöyle bir gördüğümde konuştuğum insanlardan; “her gün 5-6 köpeğiyle gezerdi ve ekmeğini onlarla paylaşırdı”, “panayır alanında uzanırdı” gibi şeyler duyuyorum. Belki başkaları anlayamaz ama Biz oralarda yaşadığımız için biliriz, eski itfaiye binasının olduğu bir alanda bir parkımıza “Ömer Park” ismi verilebilir. Bunlar benim hayallerim ve projelerim” sözleriyle teklifini Meclis Üyeleriyle paylaştı.

Merhum Ahmet Palazoğlu anekdotu ortamı gerdi 

Vefatı sonrası Bakanlar Kurulunun verdiği özel izinle Tokadi Hayrettin Haziresine defin edilen Nakşi Kadiri şeyhi olan merhum Hacı Ahmet Palazoğlu ile Ömer arasında geçen bir anıyı paylaşan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu; “Şöyle bir anekdotu da anlatayım. Tokadi Hayrettin’de yatan merhum Ahmet Palazoğlu isimli zat, bir gün eşine yemek yap ve (Deli) Ömer’e vereceğim diyor. Eşi de pilav üstü tavuk yapıyor ve merhum Ahmet Palazoğlu da çantasıyla Karaçayır’daki evinden çıkıyor. Bu olaydan hiç haberi olmayan (Deli) Ömer de arkasından çantasını yakalayarak, yemeğimi ver diyor. Anlaşılsın diye söylüyorum. Bu insanlar çok farklı insanlar. Numune-i imtisal gibi yaşamışlar” ifadelerini kullandı.

CHP’li Üyeler tepki gösterdi

Konyalıoğlu’nun sözlerine ilk tepkiyi CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş’ten; “Evliya yapma adamı” sözleriyle gelirken, CHP’li Belediye Meclis Üyesi İlhan Çalışkan da; “Millet huşu içinde Tokadi Hayrettin’de namaz kılıyordu. Şimdi onların mezarı orada diye millet Cumaya gitmiyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“Ne alakası var” diye kendisine tepki gösteren Görüş ve Çalışkan’a sitem eden Konyalıoğlu, sözlerini bitirerek, tartışmanın daha da büyümesinin önüne geçen isim oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler