DSİ kaybetti, Bolu kazandı

DSİ kaybetti, Bolu kazandı DSİ kaybetti, Bolu kazandı
A- A+

Tamamlandıktan sonra Kuvayı Milliye Bulvarı adını alan kanal yolunda Bolu Belediyesi tarafından yapılan düzenlemenin kaldırılması için yargıya giden DSİ, eli boş döndü ve mahkemeyi kaybetti.

Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da hayali olan Kanal Yolu Projesine dönemin Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşerimiz Fatih Metin’in desteğiyle ilk döneminde başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hatırlanacağı üzere proje bitme aşamasına gelmişken DSİ’nin mahkeme şokuyla karşı karşıya gelmişti.

Hatırlanacağı üzere; 2020 yılında ilk kazma vurulan Kanal Yolu Projesindeki kendilerince protokol dışı yapıldığını iddia ettikleri imalatları aradan 2 yıl geçtikten sonra fark ederek, 2022 yılında Bolu Belediyesinin kanal yolunda yaptığı düzenlemelerin izinsiz olduğu gerekçesiyle Bolu Asliye Hukuk Mahkemesine şikayette bulunmuştu.

DSİ Genel Müdürlüğü, Bolu Belediyesi ile 10 Nisan 2018 tarihinde yapılan protokole dayanarak Belediye aleyhine açtığı davada; kanal yolunda yapılan peyzaj düzenlemeleri, ağaçlandırma, aydınlatma, yürüyüş parkuru ve yeşil bantın, kapalı sistem temizlik, havalandırma, tahliye ve sulama bacaları, kapaklarının üzerlerinin kapatılması, servis yolunun kapatılması nedeniyle kaldırılmasını istemişti. 

Özcan davanın kazanıldığını açıkladı

DSİ tarafından Bolu Belediyesi’ne kanal yolunda yapılan düzenlemelerin kaldırılması için açılan dava hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju, davayı DSİ’nin kaybederken, Bolu Belediyesi’nin kazandığını açıkladı.

Buna karşılık kanal yolu üzerinde büfe ve benzeri yapı konulmasına izin verilmediğini söyleyen Özcan; “DSİ bize, kanal tekrar açılsın diye dava açmıştı. Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin arkadaşım, oranın kapatılması için bize katı vermişti. Ben de teşekkür etmiştim. Genel Müdür değişince de yeni Genel Müdür tutturdu kanalı geri açın diye. O Genel Müdür de değişti ama bu arada DSİ bize kanalı geri açın diye dava açtı. Bilirkişi raporu geldi ve dava bizim lehimize sonuçlandı. Ama şöyle bir şey var; kanal yolu üzerine büfe veya benzeri şeyleri DSİ’den izin almadan koyamıyoruz” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler