Bolu Belediyesi olmadan nasıl olacak?

Bolu Belediyesi olmadan nasıl olacak? Bolu Belediyesi olmadan nasıl olacak?
A- A+
Reklam

Bolu’ya gelen turistleri şehir merkezine çekebilmek adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Bolu Kütür ve Tarih Rotası’nın tanıtımı yapıldı. İlimizde görev yapan yerel ve ulusal basınla birlikte yapılan ilk tura Vali Erkan Kılıç, Milletvekili Arzu Aydın’da katıldı. 

Profesyonel tur rehberleri eşliğinde gezilen Bolu Kültür ve Tarih Rotasında; Yıldırım Bayezit Camii, Yukarı Taşhan, Aşağı Taşhan, Stadion, Sultan Hamamı, İmaret Camii, Saraçhane Camii, Yıldırım Bayezit Hamamı (Orta Hamam), Kadı Camii, Gülezler Konağı, Tabaklar Hamamı ve Hükümet Konağı olmak üzere 13 lokasyon yer aldı.

Bolu kent merkezine turistleri çekmeye yönelik planlanan rota ile ilgili yapılan bu gezide gözler Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı aradı ama göremedi.

Gölcüğe, Abant’a ve Yedigöller’e gelen turistlerin en azından belirli bir gurubunu kültür turu olarak kent merkezine sokmak için yapılan böyle önemli bir çalışmada Bolu Belediyesi’nin neden olmadığı sorusunu sorduğumuz Bolu Belediyesi yetkilileri, “davet edilmedik” cevabını verdiler.

Aralarında ciddi siyasi gerilim bulunan Bolu Milletvekili Arzu Aydın mı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu programına katılmaması için talepte bulundu bilinmiyor ama kurumlar arasında koordinasyonu sağlayacak olan siyaset üstü olan ilin Valisi Erkan Kılıç’ın bu konuda ne düşündüğü merak ediliyor.

Bolu kent merkezinde, Bolu Belediyesi olmadan gerekli alt ve üst yapı adımlarının turizm noktasında atılamayacağı gerçeğine rağmen, Bolu Belediyesi’nin bu çalışmaya davet edilmemesinin altında, siyasi çekişmeler ve kaprisler mi var sorusu akıllara geliyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler