Bolu Belediyesinden bir kuruş para almamış

Bolu Belediyesinden bir kuruş para almamış Bolu Belediyesinden bir kuruş para almamış
A- A+
Reklam

Dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın verdiği destekle Boluspor tarihinin en uzun ve en şanslı Boluspor Kulübü Başkanlığı günlerini geçiren Necip Çarıkçı, Boluspor Olağan Üstü Kongresinde yaptığı konuşmayla, Boluspor camiasının hafızasını sınarken, kongreye katılanlara “Vefa gerçekten İstanbul’da bir semt adıymış” dedirtti.

Boluspor Başkanlığı yaptığı son dönemde 12 futbolcunun alacaklarını ödememesinden kaynaklı yaşanan mahkeme süreçlerinin Boluspor’a verdiği maddi zararın gündeme gelmesine açıklık getiren Çarıkçı, bu paraları bile bile ödemediğini söyledi.

İş insanı olan ve ülkedeki döviz kurunda yaşanan değişimleri en yakından bilen insan olan Çarıkçı, yabancı futbolcuların döviz alacaklarını 5 yıl öteleyerek mahkemenin vereceği kararla tespit edilecek rakamdan ödenmesinin ne kadar akıllıca bir yönetim anlayışı olduğunu delegelere izah etmeye çalıştı.

Türk lirası alacağı olan futbolculardan örnek vererek Boluspor Kulübünden döviz alacağı olan yabancıların mahkemeye vermesi yüzünden kur farkından kaynaklı zararı kelime oyunlarıyla örtmeye kalkan Çarıkçı’ya, “döviz alacakları ne olacak Necip Bey” diye Başkan Savaş Abak’ın sorması sonrası ise cevap veremedi.

Ardından konuyu değiştirerek Boluspor’un hiçbir zaman parası olmadığını söyleyen Çarıkçı; “En şanssız Bendim. Tanju Bey geldi, rica etti, Başkan oldum. Aradan iki ay geçti Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’den para istedim. Ya Necip Başkanım, sana hiç Belediyeden para vermemişler dedi. 11 sene Başkanlık yaptım. Bolu Belediyesinden bir kuruş para almadım. Nakdi yardım almadım, ayni yardım aldım” dedi.

Kendisinin dile getirmediği ama Boluspor camiasının yakından bildiği; Alaaddin Yılmaz’ın verdiği gücün, Bolu Belediyesi ricasıyla iş insanlarından gelen yardımların ve Bolu Belediyesi üzerinden yaratılan kaynakların salondakiler tarafından hatırlatılması üzerine Çarıkçı; “Bu paralar Boluspor kasasına girmemiştir. Belki Bolu Belediyspor kasasına girmiştir, ben bilemem. Ama biz Belediyeden böyle bir para almadık" diye konuştu.

Kulüp Delegesi Mustafa Özdemir’in ayağa kalkarak; “Sayın Başkan, bireysel olarak ne yapacaksınız, kaç para vereceksiniz bizim şu an bunu duymak istiyoruz” sorusu üzerine Çarıkçı; “Bilgi, birikim ve tecrübemle her zaman Boluspor’un emrindeyim” diyerek kürsüden indi ve bu yıl ne kadarlık bir maddi destekte bulunacağı sorusunu ise cevapsız bıraktı. 

Öte yandan Boluspor'a  ait akaryakıt istasyonunun kira artışını ve Boluspor tarafından yer sahibi adına yapılması gereken yola terklerin maddi yükümlülüklerinin Başkanlığı sırasında yapmayarak, Boluspor'un uğradığı milyonlarca zarar hakkında ise açıklama yapmadı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler