Bolu'da bu zorlu süreci kim aşacak?

Bolu'da bu zorlu süreci kim aşacak? Bolu'da bu zorlu süreci kim aşacak?
A- A+
Reklam

AK Parti, yerel seçimler için çalışmalarına hız verdi. Parti, her seçimde olduğu gibi “Bize hizmet edecek aday lazım” şiarıyla hareket edecek. Belediye başkanlığına aday olacak isimler için ‘anket, temayül, mülakat, alt-üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı’ olmak üzere 5 kıstas ön planda tutulacak.

ADAYLAR İÇİN DETAYLI ANKET

Bu kapsamda partinin seçmen araştırma ekibi, sokak sokak dolaşıp halkın nabzını tutacak. Vatandaşa il ve ilçelerde hangi belediye başkanını görevde görmek istedikleri sorulacak. Aday olmak isteyen kişiler üzerinde detaylı bir anket çalışması yapılacak. Öne çıkanlar bölge teşkilatları tarafından temayüle tabi tutulacak. Daha sonra bölge teşkilatlarınca mülakata alınacak. Burayı geçenler genel merkezde oluşturulacak olan alt ve üst kurulda bir dizi sınava girecek. Kurulun onayının ardından isimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Son kararı Erdoğan verecek.

BOLU’DA DA ADAYLAR İÇİN ZORLU SÜREÇ

AK Parti'nin Bolu Belediye Başkan adayı da zorlu bir süreçten geçecek. Şu an kulislerde adaydan çok Bolu’da AK Parti’nin seçime 2019 yılında olduğu gibi MHP ile ittifak yaparak mı yoksa tek başına mı gireceği konuşuluyor. İttifaklı ya da ittifaksız Bolu’da Belediye Başkanlığı için en güçlü aday AK Parti’nin adayı olacağı tartışılmaz bir gerçek olarak öne çıkıyor. İttifak oluşumunda da Bolu'daki oy üstünlüğü bariz bir şekilde AK Parti'den yana olduğu için de kulislerde ittifakın adayının da AK Partili bir isim olacağı net bir şekilde konuşuluyor.

Bu yüzden aday adayları içinden belirlenecek en güçlü adayın kim olacağı merakla beklenirken, anket, temayül mülakat derken, Ankara'da ve Bolu’da gücünü en fazla hissettiren aday belirlenecek. Bu isim son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gidecek. Bolu için de son kararı Erdoğan verecek.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler