CHP 2. vekili kimin yüzünden çıkaramadı?

CHP 2. vekili kimin yüzünden çıkaramadı? CHP 2. vekili kimin yüzünden çıkaramadı?
A- A+
Reklam

CHP İl Başkanı Ersan Türkoğlu, 15 Ekim’de yapılacak İl Kongresinde görevini devir etmeden önce çok çarpıcı tespit ve açıklamalarda bulundu.

Tekrar İl Başkanlığına aday olmayacağını haftalar öncesinden ilan ederek aktif siyasete kısa bir mola vermeye hazırlanan Türkoğlu, bir gazeteye yaptığı açıklamada, 28 Mayıs seçimlerinin faturasını kesti.

Teşkilatlarla organik ya da inorganik bağı olmaması ile eleştirilen ve hatta eleştirilerin dozajı artarak “CHP’li olmadığı” dahi iddia edilen CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in listede olmasının bir etkisi olmadığını ima eden Türkoğlu, “CHP’den kim aday olursa olsun Bolu’dan bir milletvekili çıkar” iddiasında bulundu.

Türkoğlu yaptığı açıklamada; “Genel seçimlerde de 2 milletvekili çıkartabilecek güce sahipken bir sürü olumsuz etkinin bir araya gelmesi sonucu ne yazık ki 1 milletvekilimizi çıkartabildik. Ama o bile şunu gösterdi; Cumhuriyet Halk Partisi’nden kim aday olursa olsun Bolu’dan 1 milletvekili kesinlikle çıkar” ifadelerini kullandı.

2. Vekilliğe Ateş mi, listedeki diğer isimler mi engel oldu?

Türkoğlu’nun;  Bolu’da CHP’nin 2 milletvekili çıkaracak güce sahip iken bir sürü olumsuz etmenler nedeniyle 1 milletvekili çıkarabildik” açıklaması, beraberinde de bir sürü soru işaretlerini getirdi.

Şimdi merak edilen ve cevap aranan soru ise; “Türker Ateş’in, Milletvekili listesinde 1’nci sırada olması mı olumsuz etkendi yoksa listedeki diğer isimler Burak Cop ve Zuhal Toker Işın mı olumsuz etkendi? Türkoğlu, “CHP’den kim olsa kazanırdı” açıklamasıyla, Milletvekili Türker Ateş’in oy anlamında getirisi olmadığını mı kastediliyor? 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler