Bolu’da hayat normale dönüyor

Bolu’da hayat normale dönüyor Bolu’da hayat normale dönüyor
A- A+
Reklam

Bolu'da dün gece başlayan ve gün boyunca etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren etkisini yitirdi. Şehir merkezinde ve Bolu Dağı'nda dün sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, sabah saatlerinde sona erdi.

Bolu merkezde kar kalınlığı 15 santimetreye, Bolu Dağı'nda ise 30 santimetreye ulaştı. Abant ve Gölcük Milli Parklarındaki kar kalınlığı ise 40 santimetreye kadar yükseldi.

Öte yandan yoğun kar yağışı sonrası bir çok köy yolunda ulaşım durma noktasına gelirken, İş Özel İdaresi ve diğer kurumların yoğun çalışması sonrası olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

Buna karşılık dün yaylalara çıkarak yağan karın tadını çıkartmak isteyen bir çok Bolulu ise geceyi yaylalarda geçirmek zorunda kaldı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçların devrilmesinden dolayı yayla yolları ulaşıma kapandı. Yaylaların yollarının kapanması nedeniyle geceyi yayla evlerinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar, sabah kar yağışının durmasıyla birlikte el birliği ile yolları açmak için seferber oldular. 

At Yaylası yolunun da ağaç devrilmesi nedeniyle ulaşıma kapanmasının ardından Orman Bölge Müdürlüğünden de destek alan Kılıçaslan Mahallesi (Urumşalar) yayla sakinleri, kesim motorlarıyla devrilen araçları yoldan kaldırdılar ve yolu tekrar ulaşıma açtılar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler