Bolu’daki cami sayısı açıklandı

Bolu’daki cami sayısı açıklandı Bolu’daki cami sayısı açıklandı
A- A+
Reklam

İslamiyet’in simgesi olan camilerin ülkemizde ayrı bir yeri var. Diyanet İşleri Başkanlığı da istatistiksel olarak Türkiye'deki  cami sayısının 89 bin 817 olduğunu açıkladı. Buna göre 2024 il il cami sayısı kaçtır, sorusu merak konusu oldu. 

İl il cami sayısını da açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, cami sayısı bakımından İstanbul’un 3 bin 555 cami sayısı ile birinci sırada yer aldığını bildirdi. İstanbul’un ardından 3 bin 255 cami ile Konya, 3 bin 199 cami ile de Ankara geliyor.

Bolu’daki cami sayısı ise bin 270 olarak açıklandı. Kocaeli, Denizli, Gaziantep ve Eskişehir gibi hem nüfus hem de yüzölçümü açısından Bolu’dan çok daha büyük illeri geride bırakan Bolu, Türkiye’de en fazla camiye sahip olan 25’nci il olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler