Bolu’dan büyük müsünüz?

Bolu’dan büyük müsünüz? Bolu’dan büyük müsünüz?
A- A+

Boluspor’un en büyük gelir kaynağı olan Gölcük’ün Bolu Belediyesi’nden alınmasının sebebi belli oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapılırken, asıl sebebin Boluspor olduğu açık ve net bir şekilde ifade edilmiş.

Açıklamada Boluspor’un sözleşme hükümlerine aykırı olarak Gölcük’te 4 farklı kişiyle alt sözleşme yaptığı ifade edilirken; yanlış araç parkı, trafik yoğunluğu, seyyar satıcıların bulunması gibi sudan sebeplerle 25 adet de tutanak tutularak Bolu Belediyesi’ne gönderildiği belirtiliyor.

Bolu Halkının tepkisine rağmen Boluspor’dan yani Bolu’dan alınan Gölcük konusunda bugüne kadar AK Parti, MHP ve CHP’li 3 Bolu Milletvekilinden tek bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Gölcük’ü kendisi işletmeyeceğine göre burayı, kim veya kimlere kiraya vereceği de önümüzdeki günlerde belli olacak.

DKMP’NİN AÇIKLAMASI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün resmi basın açıklaması şu şekilde;  

"Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bolu Belediyesi arasında 2012 yılından itibaren çeşitli tarihlerde yapılan 3 ayrı sözleşmeyle Gölcük Tabiat Parkı’nın işletme hakkı Bolu Belediyesi’ne verilmiştir. Bolu Belediyesi ise alt işletmecilik hakkını her üç sözleşme kapsamında yapı ve tesislerin alt işletmeciliğini Boluspor’a devretmiştir.

Sözleşmelerde alt işletmeci Boluspor'un ise, kendisine verilen alt işletmecilik hakkı kapsamındaki yapı ve tesisleri bir başka alt işletmeciye verme hakkı bulunmamasına rağmen, bahse konu sözleşmelerdeki yapı ve tesisleri sözleşme hükümlerine aykırı olarak 4 farklı kişiyle ikinci kez alt sözleşme imzalayarak alt işletmeciliğe verdiği tespit edilmiştir.

Bu aykırılığın düzeltilmesi için defaten yapılan yazışmalara rağmen, Bolu Belediyesi tarafından sözleşmeye aykırılık bu durumun düzeltilmesine yönelik herhangi bir işlem tesis edilmediği 18 Aralık 2023 tarihinde anlaşılmıştır. 

Yine Genel Müdürlüğümüzce bahse konu alanlarda defaten yapılan denetimlerde temizlik, bakım onarım, ücretlendirme, trafik sorunu, yanlış araç park ettirilmesi, geçici izinsiz yapı, seyyar satıcılık gibi hususlarda sözleşmeye aykırılıklara yönelik 25 adet tutanak düzenlenmiştir. Aykırılıkların giderilmesi için Bolu Belediyesine defaten uyarılar yazılmasına rağmen işlem yapılmamıştır.

Gelinen bu süreçte 2024/1 sayılı yönerge hükümleri kapsamında, her üç sözleşme Bakanlığımızca feshedilerek Bolu Belediyesine yazılı olarak tebligat yapılmıştır. DKMP 9. Bölge Müdürlüğü Bolu İl Şube Müdürlüğünün 9 Mayıs tarihli yazısı ve eklerinde fesih gerekçeleri detaylı olarak açıklanmıştır."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler