Bolulu üç isim Bakan Yardımcısı oldu

Bolulu üç isim Bakan Yardımcısı oldu Bolulu üç isim Bakan Yardımcısı oldu
A- A+
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarına göre bakanların yardımcıları belli oldu.

Atama Kararnamesinde, geçmiş Dönem Bolu Milletvekili olarak görev yapan hiçbir isim kendisine yer bulamadı. Buna karşılık Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevinde olan hemşerimiz Veysel Tiryaki aynı görevine devam ederken, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Yeniçağalı hemşerimiz Huzeyfe Yılmaz, Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına da Geredeli hemşerimiz Ahmet Berat Çonkar atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki kimdir?

1965 yılında Bolu Dörtdivan'da doğdu.

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Yerel Yönetimler ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere 6 ay İngiltere'de kaldı. 1998 yılında, TODAİE'deki yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda master programını, ardından Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Doktorasını tamamladı.

Maliye Bakanlığı'nda kısa süre çalıştıktan sonra, 1990 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak, kaymakam ve vali yardımcısı olarak 14 yıl boyunca farklı il ve ilçelerde görev yaptı. 2003 yılında, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı görevine atandı. 

29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçildi. 2004-2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü olarak çalıştı.

7 Nisan 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Veysel Tiryaki, evli, üç çocuk babasıdır. 

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz kimdir?

Yeniçağa doğumlu Huzeyfe Yılmaz, 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Kendisi Gazi Üniversitesi'nden Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Kariyerine 2001-2005 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Mühendis ve Teknik İşler Müdür Yardımcısı olarak başlamıştır.

Ardından 2005-2014 yılları arasında Türksat A.Ş.'de farklı görevlerde bulunmuştur, bu görevler arasında Ankara İl Müdürü, Teknik İşletme Müdürü, Kocaeli İl Müdürü ve Altyapı İşletme Direktörlüğü yer almaktadır.

Huzeyfe Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığında da görev yapmıştır. 2014-2018 yılları arasında Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olarak görev almış, daha sonra 2017-2018 yılları arasında Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü olarak atanmıştır. 2018-2022 (Temmuz) döneminde ise Tarım Kredi Kooperatifleri'ne bağlı olan TARNET A.Ş.'de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Temmuz 2022'de Merkez Birliği Yönetim Kurulu kararıyla Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı olarak atanmıştır.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çongar kimdir?

Aslen Geredeli olan Ahmet Berat Çonkar, 1976 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Babasının ismi İsmet, annesinin ismi Leyla'dır. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da Hazar İlkokulu ve Özel Muradiye Koleji’nde bitirdi. Türkiye 42.'si olarak kazandığı Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. ABD Miami Üniversitesinde İşletme yüksek lisansı yaptı. İstanbul’da özel sektörde Dış Ticaret Müdürü olarak çalıştı. 

2002'de merkezi New York’ta bulunan finans, global ödemeler ve seyahat hizmetleri sahasında faaliyet gösteren American Express firmasının Miami’de bulunan, Latin Amerika ve Karayipler Genel Merkezi'nde Yeni İş Geliştirme Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2005-2007 tarihleri arasında aynı firmanın Kurumsal Hizmetler grubunda, Karayip Adaları Bölgesi'nden sorumlu Uluslararası Satış ve Yeni İş Geliştirme Müdürü olarak görev aldı.

2007 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge 17. sıradan milletvekili adayı oldu. Seçimlerden sonra 2 yıl süre ile Ekonomi ve Dış Politika alanında Başbakan Danışmanı olarak görev yaptı. Bu süreçte Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ni, Oxford Üniversitesi Türk Diplomat Eğitim Programı'nı ve Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Uzmanlık Programı’nı (ATAUM) bitirdi. 2009 - 2011 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Dışişleri Danışmanı olarak görev yaptı. Başbakan’ın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’nın çok sayıda yurt dışı ve yurt içi seyahatlerinde kendilerine eşlik etti ve üst düzey diplomatik görüşme ve kabüllerinde hazır bulundu. TBMM Başkanı’nın tüm dış ilişkiler ve parlamenter diplomasi çalışmalarının planlanması, organizasyonu ve yürütülmesinde görev üstlendi.

2011 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge'den milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Üyesi ve NATOPA Türk Grubu üyesi oldu. Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kolombiya Dostluk Grubu Başkanlığı ve Almanya Dostluk Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı.

16 Ekim 2014 tarihinde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olan Ahmet Berat Çonkar, Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanlığı görevini de sürdürmektedir.

İyi derecede İngilizce ve orta düzeyde İspanyolca bilen Ahmet Berat Çonkar, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler