Bu nasıl ikiyüzlülük?

Bu nasıl ikiyüzlülük? Bu nasıl ikiyüzlülük?
A- A+

Yaşadığı ciddi sağlık sorunu ile tüm Bolu’yu üzen Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar’ın geçirdiği başarılı operasyon sonrası yeniden eski sağlığına kavuşması, Bolu’da her kesimce sevinçle karşılandı.

Hatırlanacağı üzere Başkan Çağlar, Malatya Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Enstitüsünde alanında dünya çapında bir üne sahip Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibince yapılın ameliyat sonrasından sağlığına kavuştu. 

Nakil sonrası yeniden görevinin başına dönen Başkan Recayi Çağlar, Yeniçağa Gölü kenarında bulunan bir parka kendisini tedavi eden bilim insanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın ismini verdi.

Parka verilen isme tepki gösteren İYİ Parti Yeniçağa İlçe Başkanlığı, sosyal medya hesaplarından parkın fotoğrafıyla birlikte "Olmadı Recayi Başkan, olmadı. Bu sana hiç yakışmadı. Yeniçağa ilçemizde gölün kenarında bulunan bu parka, senin şahsını ameliyat eden doktorun adını vermen yakışmadı. Yeniçağa ilçemize hizmet eden o kadar belediye başkanı ve bürokrat varken bu olmadı. Yaptığın iyi işleri her zaman takdir ederiz, fakat yanlış yapınca ‘dur’ demek hakkımız. Yeniçağa halkı bundan çok rahatsız. İnşallah bizi dinlersin, bu yanlıştan dönersin" paylaşımı yaptı.

Geçen yıl Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “20 yıldır resmini cüzdanımda taşıyorum” dediği sanatçı Sevval Şam’a, Çıkınlar Mahallesindeki bir parka şaşalı bir törenle isminin verilmesine alkış tutan İYİ Partililer’in bugün gösterdikleri tepki vatandaşlara samimi gelmedi.

Alanında dünya çapında sergilediği başarıyla Ülkemizin gururu olan bilim insanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a mütevazı bir şekilde hiçbir masraf yapmadan bir tabela asarak teşekkür eden Başkan Çağlar’a linç kampanyasının fitilini ateşleyen İYİ Partililer dün ise Sevval Şam Parkının açılışında en önünde alkış tutuyorlardı.

Sanatçı Sevval Şam’ın; VIP araçlarla kente getirilişine, Parka adının verilmesine, açılış töreninde patlatılan konfetilere ve şaşaya, akşamına da bir de üstüne binlerce lira para verilerek konser vermesine sesi çıkmayan İYİ Partililer ve bir kısım medyanın, bu günkü linç kampanyasına ise en güzel cevabı CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağababa verdi.

Milletvekili Veli Ağababa sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda Başkan Çağlar’a teşekkür ederek; “Malatya tüm Türkiye'ye şifa dağıtmaya devam ediyor.

Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, ilçesindeki bir parka, karaciğer naklinde dünya çapında başarılara imza atan Malatyalı hemşehrimiz Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın ismini verdi.

Sezai Hocamız dünya çapında bir bilim insanı. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü de bu alanda dünyada başarılarıyla bilinen bir merkez.

Belediye Başkanı Sn. Çağlar'a bilime verdiği değer ve bilim insanlarının adını yaşatma çabasından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Partili Kurmaylar yine sessiz

AK Partili Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar’ın muhalefet ve bir kısım medya tarafından linç edilmesine, diğer yaşanan olaylarda olduğu gibi AK Partili kurmaylar yine sessiz kaldılar.

Dünya çapında bir değer olan bilim insanına hem teşekkür etmek hem de bir anlamda da onurlandırmak adına Yeniçağa’daki bir Parka ismini veren Başkan Çağlar’ın linç edilmesini çaresiz bir şekilde seyreden AK Parti İl Başkanı ve Milletvekilleri de vatandaşların tepkisinden nasibini aldılar.

Vatandaşlar; “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “20 yıldır resmini cüzdanımda taşıyorum” diyecek kadar hayran olduğu bir sanatçının parka ismini neden verdiğini savunacak kadar cesaret gösteremeyen AK Partili Kurmaylar, bugün değil de ne zaman Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar’a sahip çıkacaklar? AK Partili Milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı; ismi verilen Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ı da davet edecekleri bir törenle Parka açılış töreni yapmaları gerekirken, Başkan Recayi Çağlar’a sahip çıkamayacak kadar neden acziyet içindeler” diye soruyorlar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ramazan (2 yıl önce)
    Siyaset anlayışınız buysa biz siyaset yapmayalım Bu kadar gereksiz şeyler için zamanımız yok başkanın ona değer veren Yeniçağ lı hemşehrilerine sorması yeterli olur Zamanınızı bu kadar ucuz ve değersiz haberler için harcamayın bence
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler