“Bu şehir play off'u hak ediyor”

“Bu şehir play off'u hak ediyor” “Bu şehir play off'u hak ediyor”
A- A+
Reklam

Ramazan Bayramının 2. günü Boluspor tesislerde bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma törenine Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak, Bolu Belediye Başkanvekili Süleyman CanÜlkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı İlhan DurakBolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, AK Parti İl Başkan Vekili Cemil Akay,  Boluspor Eski Kulüp Başkanı Yener Bandakçıoğluyöneticilerteknik heyet ve futbolcular katıldı.

“Boluspor bizim öznemiz”

Bayramlaşma töreninde ilk konuşmayı gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül; Boluspor’un, Bolu’nun öznesi olduğunu vurgu yaptı. Akgül; “Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlara kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün burada sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Savaş Başkan, Boluspor’un Başkanı aynı zamanda Ağabey-kardeşlik hukukumuz da mevcut. Her birimizin arasında. Boluspor bizim öznemiz, Bolu bizim öznemiz. Bizde üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Hep beraber Bolusporumuzu daha iyi yerlerde görebilmek adına mücadele içinde olacağız. Her birinize şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Akgül’ün ardından konuşan Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Boluspor camiasının Ramazan Bayramını kutladı. 

“Özellikle kırıcı bir konuşma yapmayacağım”

Boluspor’un ligin en deneyimli takımlarından birisi olduğunu ifade eden Abak; “Bize bu zamanlar çok yaramıyor. Bugün bayram. Özellikle kırıcı bir konuşma yapmayacağım. Boluspor Kulübü 1965 yılında kurulmuş 59 yıllık bir camia. Bu camia yaklaşık 20 senesini süper ligde geçirdi. 2007’de yılından bu yana da Trendyol 1.ligde mücadele ediyor. Baktığımızda Boluspor kulübü bu ligin en deneyimli takımlarından biri” dedi.

“Bunun kararını sizler vereceksiniz”

Boluspor Kulübü Başkanı Abak, ligde oynayacakları 5 maç kaldığını hatırlatarak; “Futbolcu kardeşlerimle Sakarya maçından önce ufak bir toplantı yapmıştım. O toplantıdan da bir iki tane alıntı yapmak istiyorum. İşler her zaman istenildiği gibi gitmiyor. Gençlerbirliği maçı almamız gereken bir maçtı. Ama olmadı. Gençlerbirliği maçını kaybettikten sonra Sakaryaspor maçı daha da önemli oldu. Sakaryaspor maçını da kazanamadık. Yanlışları, hataları buradan konuşmak istemiyorum. Yenmemiz gereken 2 tane maçtı. Çünkü artık Boluspor kulübünün hedefleri var. Bu maçları almamız gerekiyordu. Ama olmadı. Her şey bitti mi, bence bitmedi. Bunun kararını verecek olan futbolcu kardeşlerim. Buradan yönetim elinden geleni yapıyor. Artık 2 senedir burada ödemelerle ilgili bir sıkıntı yok. Burada 5 maçımız kaldı. Artık takdir futbolcu kardeşlerimin. Bunun kararını sizler vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Boluspor’un tesisleri kulübe yakışmıyordu”

Göreve geldiklerinde bu yana bir çok olumsuzlukla mücadele ettiklerini aktaran Abak; “İşler iyi gitmeyince bazı olumsuzlukları, söylentileri, dedikoduları belki hayal kırıklıklarını, karamsarlıkları beraberinde getiriyor. Olumsuzlukları çözmekte akıllı insanların işleri. Bizlerde akıllı insanlarız. Birlikte aşılmayacak bir sıkıntı yoktur. Biz bir aileyiz. Bunu ben böyle görüyorum. 28 Mayıs 2022 tarihinde göreve geldik. Ama her yönetime geldiğimde temlikler sorun olmuştur. Biz de hala devam eden bir temlik var. Göreve geldiğimiz 23 ay oldu. İcralar, hacizler, eski oyunculara borçlar, eski çalışanların borcu, banka borçları, eski vergi borçları. Boluspor’un tesisleri kulübe yakışmıyordu. Altyapı bitmiş pozisyondaydı. Hala bir sürü problemi var. Tabi verilen sözlerin tutulmaması da bunların cabası” dedi.

“Bahane üretseydik veya başka başkanlar gibi burayı bırakıp gitmek çok kolay”

Göreve geldiklerinden bu yana hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarının altını çizen Abak “Biz yönetim olarak hiçbir zaman bahane üretmedik. Bahane üretseydik veya başka başkanlar gibi burayı bırakıp gitmek çok kolay. Çünkü spor yasası çok farklı. İnanın Boluspor kulübü 2.ligdeydi. Bu sezon sonu da ne yazık ki belki Bursaspor gibi Boluspor kulübü de 3.lige düşecekti” şeklinde konuştu.

“Okyanusu geçtik, derede boğulmayalım”

Abak, lige oynayacakları 5 maç kaldığını hatırlatarak; “Bildiğiniz üzere son 5 maçımız kaldı. Cumartesi günü saat 16.00’da burada Atatürk stadyumunda Ümraniyespor ile maçımız var. İnşallah bu Boluspor için başlangıç olur. Çünkü son 3 haftadır iyi bir performans sergilemiyoruz. Bunu başaracak olan sizlersiniz. Bence artık bu şehir, bu camia, bu yönetim artık bu sene bir play-off’u hak ediyor. 3 puanlardan, 43 puanlara geldik Yalçın hocamla. Okyanusu geçtik, boyumuz yüksekliğinde olmayan derede boğulmayalım. Sizlere aşırı derece güveniyorum” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler