Bunu da kaybederlerse misket oynamaya mı çağıracaklar?

Bunu da kaybederlerse misket oynamaya mı çağıracaklar? Bunu da kaybederlerse misket oynamaya mı çağıracaklar?
A- A+

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in futbol maçı oynama davetinin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kabul etmesi sonrası Bolu’da nefesler tutuldu ve maçın oynanacağı gün beklenilmeye başlandı.

2011 yılından bu yana AK Partili rakiplerine karşı sandıkta hep üstün gelen taraf olan CHP’li Tanju Özcan’ın karşısına AK Parti takımının nasıl bir kadroyla çıkacağı merak edilirken, www.bolupostası.com gazetesi olarak usta siyasetçi Suat Güner’in kafasında kurguladığı muhtemel kadro olduğu iddia edilen 10 kişilik takım kadrosunu ele geçirdik.

Genel ve Yerel Seçim hezimetleri nedeniyle AK Parti tarihinin seçim sonuçlarına göre en başarısız İl Başkanı olmasına karşılık AK Parti Genel Merkezi tarafından siyasetteki ustalığından dolayı vazgeçilmeyen isim olan Suat Güner’in geçmiş tüm seçim yenilgilerinin öcünü bu maçta almayı hedeflediği iddia edildi.

Bu amaçla da CHP’li Tanju Özcan’a karşı geçmiş 13 yılda yerel ve genel seçimlerde kaybeden isimlerle maça çıkması beklenilen Suat Güner’in, rakipleri karşısında sandıkta hep mağlup olan AK Partili siyasilerin bu deneyimlerinden faydalanmak için böyle bir kadroyla sahaya çıkmadığı istediği iddia edildi.

Güner’in; girdiği seçimlerde İl Genel Meclisi’nin merkezdeki üye sayısını 5’ten 3’e, ardından da 2’ye düşürme performansı gösteren, köylerde AK Parti’nin sürekli oy kaybetmesine rağmen İl Başkanları ve Milletvekilleri değişse de koltuğunu koruma becerisi nedeniyle kaleyi de iyi savunacağını düşündüğü geçmiş dönem İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’i kalede çıkarması bekleniyor.

Yaptığı iki dönem Milletvekilliğinin ardından Tanju Özcan’a karşı Milletvekili adayı, İl Başkanı olarak girdiği tüm seçimleri kaybetmesine karşılık AK Parti Genel Merkezine verdiği savunmanın sağlamlığından dolayı her seçim sonrası Bakan Yardımcısı, Bakan Danışmanı ve son olarak da yeniden Milletvekili olarak ödüllendirilen Yüksel Coşkunyürek’i, sağlam savunma özelliğinden dolayı Güner’in savunmanın merkezinde oynatması bekleniliyor.

Güner’in; yine Coşkunyürek gibi Tanju Özcan karşısında sürekli aday olup kaybeden ve verdiği savunma sonrası hep Bakan Yardımcılıklarıyla ödüllendirilen diğer AK Partili bir isim olan Fatih Metin’i de savunmadaki becerisinden dolayı savunmanın sağında oynatması bekleniliyor.

CHP’den AK Parti’ye geçmesi nedeniyle hep eleştirilen ve bu eleştirileri de başarılı savunmasıyla göğüsleyen ve bir dönem de AK Parti Bolu Milletvekili olarak görev yaptıktan sonra Tanju Özcan’a karşı kaybedenler arasına ismini yazdıran Arzu Aydın’ı da sola yakınlığından dolayı Suat Güner tarafından savunmanın solunda oynatması bekleniyor.

Suat Güner’in en güvendiği bölge ise burada oynatacağı isimlerin becerisinden dolayı orta saha üçlüsü olduğu iddia edildi.

Bolu’da ve seçim bölgesi Gerede’de AK Parti’nin sürekli oy kaybetmesine karşılık seçimlerde listeye girme başarısı göstererek 4 dönem Bolu Milletvekili olan Fehmi Küpçü’ye siyaset oyununu kurmadaki zekasından faydalanmak için Suat Güner’in orta sahanın merkezinde oyunu yönlendirme görevi vermesi bekleniyor.

AK Parti Bolu Milletvekili olarak en uzun dönem Milletvekili olarak görev yapan diğer bir isim olan Ali Ercoşkun’u da orta sahanın solunda oynatması beklenilen Güner’in O’nun önünde de siyasette Ercoşkun’la uyumlu çalışmalarından dolayı eski il Başkanı Ömer Sayın’ı oynatması bekleniyor. 

Kongresi iptal edilerek görevden alınan, siyasi hayatı bitti denilirken yeniden İl Başkanı olarak atanarak Türk siyasi ve AK Parti tarihinde bir ilk olma başarısı elde eden eski İl Başkanı Nurettin Doğanay’ı da oyun kurma becerisi nedeniyle orta sahanın sağında oynatması beklenilen Güner’in ayrıca Doğanay’ın ani ataklara çıkma ve savunmaya hızla dönme becerisinden faydalanmak istediği iddia edildi.

Doğanay’ı yakından tanıması, yapabileceği ataklarda ve savunma hatalarında kademeyi çabuk doldurabileceğine inanan Suat Güner’in de yine hücuma yönelik sağ kanatta oynaması bekleniliyor.

Güner’in, forvette ise AK Parti tarihinin Bolu’da Tanju Özcan’a karşı en ağır seçim yenilgisini alan Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’u oynatması bekleniliyor. Güner’in, gol atma becerisi olmadığını bilmesine karşılık Demirkol’u partililerin önemli bir çoğunluğunun ve de Bolu’nun istememesine karşılık aday olmasını sağladığı iddia edilen hatırlı çevresinin tribünlerden takıma destek vermesi için forma şansı vereceği iddia edildi.

Yerel seçimlerde ağır bir hezimete uğrayan AK Partili siyasilerin düğün ve sünnet merasimleri dışında ortalarda görülmemeleri, siyaset üretememeleri nedeniyle unutulmaya yüz tutmuş simalarının, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın futbol maçı davetini kabul etmeleri sonrası yeniden gündeme geldiler. 

Bolu Halkı da Bolu’nun onlarca çözüm bekleyen sorununu, ekonomik kriz altında ezilmeyi bir kenara bırakarak, bu hayati maçı sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler