“Büyük bir deprem oluşturacağını sanmıyorum”

“Büyük bir deprem oluşturacağını sanmıyorum” “Büyük bir deprem oluşturacağını sanmıyorum”
A- A+

Düzce’de son iki gündür meydana gelen depremler sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Bolu Dağı Tüneli ile Bolu arasında kalan 15-20 kilometre uzunluğundaki faya dikkat çekti.

Düzce’de 23 Kasım günü meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem sonrası yaşanan yeni depremler, fay hattı üzerinde bulunan Bolu’da da tedirginlik yaratıyor. Özellikle ulusal kanallar ve sosyal medyada birçok işin uzmanı olan ya da olmayan ismin yaptıkları açıklamalar kafaları karıştırırken, vatandaşlar da her açıklamayı yakından takip ediyor.

Marmara Denizi ve deprem konusunda çalışmalarıyla Türkiye’de görüşüne en çok başvurulan bilim insanı İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu akşam attığı twit ile gözlerin bir anda Bolu’ya çevrilmesine neden oldu. 

Bolu Dağı Tüneli ile Bolu arasında kalan 15-20 kilometre uzunluğundaki faya dikkat çeken Görür, bu kısımda ise büyük bir deprem oluşmasını beklemediğini ifade etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür yaptığı paylaşımda; “Arkadaşlar, Düzce ve çevresinde olan depremlerle gerilim büyük ölçüde boşaldı diye düşünüyorum. Sadece Bolu Dağı Tüneli ile Bolu arasındaki 15-20 km uzunluğundaki kısım kaldı. Bunun da öyle büyük bir deprem oluşturacağını sanmıyorum. Bu kesimde dikkatli olunmasını ve İRAP çalışmalarına ağırlık verilmesini öneriyorum ama bu bölgedeki insanlarımızın çok tedirgin olmaları için de bir sebep görmüyorum. O bölgede daha uzun süre büyük deprem olmayabilir ama “deprem dirençli kentler” oluşturmak için talepkar olmalıyız ve mücadele etmeliyiz. Sevgiyle” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler