Twitter'de yazdıklarını bir de yapabilse..!

Twitter'de yazdıklarını bir de yapabilse..! Twitter'de yazdıklarını bir de yapabilse..!
A- A+

Bolu Belediyesi çalışanlarını enflasyona ezdirmeyeceğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözünde durmadığı ortaya çıktı. Kendi işçisine aylık 6 bin 297 lira maaş vererek açlığa mahkum eden Özcan, asgari ücret için 7 bin 785 lira altına imza atmayacağını açıklayan Türk İş Başkanını işçinin alın terini çalmakla suçladı.

Söylemleri ile eylemleri arasında sıklıkla tutarsızlık olduğu görülen Başkan Özcan’ın, Asgari Ücret konusunda da yaptığı paylaşımda samimi olmadığı oryaya çıktı.

Bolu Belediyesinde çalışan bir işçiye Toplu İş Sözleşmesi olmasına karşılık asgari ücretin ve AGİ’nin dışında sadece 500 lira gibi komik bir fark veren Tanju Özcan, adeta Bolu Belediyesi işçilerini açlığa mahkum ediyor.

Asgari ücretle çalışan bir işçinin alması gereken 5 bin 500 lira iken Belediye İş Sendikası ile yaptığı davul zurnalı anlaşma sonrası yapılan sözleşme sonrası alınan maaşların, Başkan Özcan’ın söylemlerinden farklı olduğu görüldü.

Ülkedeki yüksek enflasyon karşısında her ortamda ve basın açıklamalarında işçisini enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın verdiği 6 bin 297 liralık maaşla işçisini ezdirmek bir yana açlığa terk ettiği görüldü.

Kendi işçisine çay kaşığı ile veren Başkan Özcan’ın sosyal medya paylaşımı ise yine söylemleri ile eylemleri arasındaki tutarsızlığı gözler önüne serdi.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay’ın, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası yaptığı; “7 bin 785 lira kırmızı çizgimizdir. Bunun altına imza atmayacağız” açıklamasını eleştiren Özcan, Türk İş Başkanını ağır dille eleştirdi.

Özcan paylaşımında; “Asgari ücret ile ilgili çok daha yüksek rakamlar konuşulurken, Türk İş Başkanı çıktı “7 bin 785 TL kırmızı çizgimizdir” dedi. Milyonların alın terini çaldı. Senin gibi altında lüks aracı olan, işçinin yevmiyesinden onbinlerce lira maaş alan sendika ağasından ancak bu ihanet beklenirdi” ifadelerini kullandı.

7 bin 785 lirayı işçinin alın terini çalmak ve ihanet olarak gören Başkan Özcan ise Bolu Belediyesi işçisine 6 bin 297 lira maaş ödüyor. İçinin aldığı maaşa toplu sözleşme görüşmelerini beklemeden zam yapma yetkisi bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, 7 bin 785 lirayı alın terini çalmak ve ihanet olarak görmesine karşılık aylardır neden işçisine zam yapmadığı merak ediliyor. 

Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan’ın söylemlerindeki samimiyeti ve alın teri üzerinden siyasi şov yapıp yapmadığı ise Asgari Ücret tespitini beklemeden Bolu Belediyesi çalışanlarına yapacağı ara zam ile ortaya çıkacak. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler