CHP’de gözler bu isimlerde

CHP’de gözler bu isimlerde CHP’de gözler bu isimlerde
A- A+
Reklam

2023 yılında yapılacak Genel Seçimler öncesi CHP’de gözler adaylığı kulislerde konuşulan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yakın çalışma arkadaşlarına çevrildi.

Tüm siyasi partiler için aday adaylığı için sürecin 31 Aralık 2022 tarihinin son olma beklentisi kulislerde konuşulurken, bu durumda istifa etmesi gerekecek seçilmişler de bu takvim içinde görevlerinden ayrılacaklar.

Tanju Özcan’ın Milletvekilliğinden istifa ederek Belediye Başkanı olması sonrası bir yandan CHP’de kimlerin aday adayı olacağı konuşulurken en çok konuşulan konular arasında ise Bolu Belediyesi Meclis Üyeliğinden kimlerin istifa edeceği geliyor.

Bolu Belediyesi Meclisi Üyelerinden aday adaylığı için her gelecek istifa, Başkan Özcan’ın yakın çalışma ekibinden bir ismin ekileceği anlamına gelen bu süreçte ismi en çok konuşulan ve aday adaylığı için nabız yoklayan isimleri sizler için araştırdık.

Aday adayı olması beklenilen en net Cumhur Bandakçıoğlu’nun ismi ön plana çıkarken, parti teşkilatlarıyla olan yakın diyaloğu nedeniyle bu isme partililerin de sıcak baktığı ifade ediliyor.

Başkan Özcan’ın en yakın çalışma arkadaşlarından olan Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin’in de ismi kulislerde konuşulan Meclis Üyeleri arasında geçiyor. Gerek yıllardır Parti Teşkilatlarıyla iç içe olması gerek mesleki kariyeri gerekse de Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevi süresince partili-partisiz her vatandaşla çözüm odaklı kurduğu iletişim Asuman Şentürk Tekin’in adaylığı için olumlu yönleri olarak ifade ediliyor. Tekin’in CHP’den Milletvekilliği Aday Adaylığı noktasında henüz karar vermese de yakın çevresi ve Parti Üyeleri tarafından aday olması için yoğun baskıya maruz kaldığı bildiriliyor.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri arasında ismi ön plana çıkanlar arasında Ahmet Fidan da CHP kulislerinde adı ön plana çıkan isim olarak göze çarpıyor. Aynı zamanda Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan’ın oğlu olan Ahmet Fidan’ın, genç yaşına rağmen Partili kimliği ve çevresinde sevilen bir isim olması nedeniyle aday olması için baskı gören isimler arasında olduğu ifade ediliyor. Aday adaylığına sıcak bakan Ahmet Fidan’ın yine de son ana kadar bekleyeceği ve kararını son günlerde vereceği yakın çevresi tarafından konuşuluyor.

Belediye Meclis Üyesi olmasa da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın en yakın çalışma arkadaşı olan Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in aday adaylığı da Belediyedeki pozisyonu ve Özcan ile olan yakın ilişkisi nedeniyle dikkat çekiyor.

Devlet memuru olması nedeniyle YSK tarafından açıklanacak takvimde istifa edecek en net isim olarak bilinen Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, aday adayı olduğunu her ortamda yüksek sesle dillendiriyor. Belediyedeki görevini ve Belediye kaynaklarını siyasi geleceği için kullandığı iddiasıyla eleştirilere de maruz kalan Rasim Özdemir’in aday adaylığı noktasında ciddi çalışmaları bulunuyor. Gazeteci olması nedeniyle basın ve sosyal medyada ses getirecek şekilde yer almayı başaran Özdemir’e karşı ise CHP Teşkilatından bir direnç olduğu da kulislerde konuşulan iddialar arasında yer alıyor. 

CHP Bolu Teşkilatlarında aday adayı olması istenilen ön plandaki tek isim olan Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz ise gerek Partililerden gerekse de yakın çevresinden gelen baskılara rağmen, aday adayı olmayacağını net bir şekilde ifade ediyor. 2023 yılında yapılacak seçimler için böyle bir düşüncesi olmadığını belirten Karagöz’ün ise gelen baskılar karşısında ne yapacağı da merakla bekleniyor.

Tahsin Mert Karagöz ile birlikte Milletvekilliği aday adaylığı için Belediye Meclisinden 5 CHP’li Üyenin ismi konuşulurken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın olası istifalar sonrası bir anlamda yakın çalışma ekibinin dağılması karşısında ne yapacağı ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. 

Aday Adayı olmak isteyecek her Meclis Üyesinin seçimlerden sonra geri dönüşü olmayan istifalarını verecek olmaları, yerlerine de yedeklerden yeni isimlerin Belediye Meclisine girecek olması, Bolu Belediyesinde de yeni bir dönemin habercisi olacağı ifade ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler