CHP'li önemli isimler Disipline verildi

CHP'li önemli isimler Disipline verildi CHP'li önemli isimler Disipline verildi
A- A+
Reklam

CHP’de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ardından aralarında Bolu Belediyesi Meclis Üyelerinin de bulunduğu CHP’li çok sayıda isim, CHP’den ihraç olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlattığı 'değişim ve adalet' yürüyüşüne katılan ve haklarında şikayet bulunan çok sayıda CHP Bolu Teşkilatı Üyesi ismin, Disiplin Kuruluna sevk edileceğini ifade etmişti.

Başkan Özcan'ın bu yürüyüşüne katılan yaklaşık CHP Üyelerinin tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesi nedeniyle karar açıklanana kadar, Partideki seçme ve seçilme haklarından da mahrum olacaklar.

CHP Tüzüğünde Disiplin Kurulunun işletilmesi biçimlerinden; “Üyelerin Şikayet Dilekçesi” maddesini yürürlüğe koyacak olan CHP Bolu İl Başkanlığına, yürüyüşe katılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği fotoğraf ve görüntülerle delillendirilen, CHP'yi zora sokacak eylemlerde bulunan çok sayıda CHP’li ismin, il yönetimi tarafından önümüzdeki hafta savunmaları istenmeye başlayacak.

Kongrelerde dengeler değişecek

Delege seçimlerini tamamlanması ile seçim takvimi işlemeye devam eden CHP Bolu Merkez İlçe Kongresi ise bu kararla yeni boyut kazanmış oldu. Yürüyüşe katılan Üyelerin tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk edilmeleri nedeniyle hafta sonu yapılan seçimlerde delege olmaya hak kazananların delegelik hakları elinden alınacakken, kongrede başkan adayı ve yönetimlerde yer almak isteyecekler ise seçilme haklarından da faydalanamayacaklar.

İhraç olacaklar arasında önemli isimler var

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yürüyüşüne ve mitingine katıldığı için ihraçla karşı karşıya kalan kamuoyunun yakından tanıdığı isimler bulunuyor.

Özellikle CHP’li Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri Tahsin Mert Karagöz, Cevat Çatladı, Naci Parlak, Ergün Temel ve Ahmet Fidan’ın yanı sıra yapılacak Merkez İlçe Kongresinde Başkanlığa aday olması beklenilen Çetin Uç’un da bu isimler arasında olduğu iddia ediliyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Naci parlak (9 ay önce)
    Bir haber yazılırken doğruluğunu araştırmak lazım
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler