Cici Taksi Terminali'nden rahatsızlar…

Cici Taksi Terminali'nden rahatsızlar… Cici Taksi Terminali'nden rahatsızlar…
A- A+
Reklam

Geçtiğimiz gün yaptığımız “Türk firmalara yasak, yabancı firmalara serbest” başlıklı haberimiz sonrası, taşımacılık sektöründen destek geldi.

Özellikle yabancı firmaların Cici Taksi kavşağında yolcu indirme bindirme yapmalarının hem yasak hem de yolcuları tehlikeli duruma düşürdüğünü belirten sektör temsilcileri, Türkiye’de örnek gösterilebilecek Bolu Şehirlerarası Terminali’nin dışında Kanunen bu işlemin yasak olduğuna dikkat çektiler.

Terminal dışında yolcu indirme ve bindirmenin Karayolu Taşıma Kanunu'nun 32'inci maddesince yasak olduğunu söyleyen Metro Turizm Bölge Müdürü Hüseyin Güney, denetimlerin arttırılmasını istedi.

Güney; “Terminal dışından yolcu indirip bindiren otobüs firmalarına 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu'nun 32'inci maddesince yasaklanmıştır. 32. Maddede; “Düzenli seferli yolcu taşımalarında kalkış ve varışların bir terminalden yapılması esastır” deniliyor. Bolu’da da yolcu taşımacılığıyla uğraşan gerek yerli gerekse de yabancı firmaların tek yolcu indirip bindirecekleri yer, Bolu Şehirlerarası Terminaldir. Herhangi bir ilden Bolu’ya gelmek isteyen vatandaşımız, bu firmalara bindiği zaman Terminalde ineceğini zannediyor. Yolcu Bolu’ya geldiğinde ise Terminale girmiyoruz diyerek D-100 kenarında indiriyorlar. Sabah 4-5 gibi D-100 kenarında inmek zorunda bırakılan bir kadın, bir gencimiz ise o saatte hem tedirgin oluyor hem de evine gitmek için binbir zahmet çekiyor. Vatandaşımıza daha güvenilir, daha sağlıklı ve   daha rahat bir hizmet vermek için maddi yükümlülük altına giren biz firmalar, haksız rekabet ile de karşı karşıya kalmış oluyoruz.” dedi.

Terminal dışında yolda yolcu alan ve indirdiği tespit edilen firmalara Ulaştırma Bakanlığınca 962 TL, Trafik Şube Müdürlüğünce de 196 TL cezai işlem uygulandığına dikkat çeken Metro Turizm Bölge Müdürü Hüseyin Güney; “Aslında son aylara kadar hissedilir bir derecede bu olaylar yaşanmıyordu. Fakat son aylarda gerek yabancı gerekse de Anadolu’dan gelen firmalar Terminali kullanmadan özellikle Cici Taksi’de yolcu indirmeye ve bindirmeye başladılar. Biz sektör temsilcileri olarak Ulaştırma Müdürlüğü ile Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini sıklaştırmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler