Çıkınlar'ı bir daha su basmayacak

Çıkınlar'ı bir daha su basmayacak Çıkınlar'ı bir daha su basmayacak
A- A+

Bolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kısa süre önce inşasına başladığı bin 750 metre uzunluğundaki yeni yağmur suyu hattı ile Çıkınlar Mahallesi’nde şiddetli yağışlarda meydana gelen su taşkınlarına son verecek.

Belediyenin altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye, hizmet alanına giren tüm mahallelerde değişen yağış rejimi nedeniyle oluşan kronik sorunları teker teker çözüme kavuşturuyor. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, şiddetli yağışlarda sorun yaşanan Çıkınlar Mahallesi’nde altyapı yenileme çalışması başlattı.

Hattın 3’te 2’si tamamlandı

Bu kapsamda, müdürlüğe bağlı ekipler, mahallede biriken yağmur sularının Büyüksu Deresi’ne tahliyesi için bin 750 metre uzunluğunda sıfırdan yağmur suyu hattı çekiyor. 800 mm çapında betonarme boruların kullanıldığı yeni hat çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, yağmur suyu hattının bin 150 metrelik kısmını tamamladı. Ekipler, kalan 600 metrelik kısmı da kısa sürede bitirmeyi hedefliyor.

Taşkınlar tarih olacak

İnşa edilen yeni yağmur suyu hattı devreye girdiğinde, Çıkınlar Mahallesi’nde şiddetli yağmurların neden olduğu su taşkınları kalıcı olarak çözüme kavuşacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler