Cumhur İttifakındaki gerilim Türkiye’nin gündeminde

Cumhur İttifakındaki gerilim Türkiye’nin gündeminde Cumhur İttifakındaki gerilim Türkiye’nin gündeminde
A- A+
Reklam

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin sahadaki çalışmaları vites yükselterek devam ederken, sosyal medyada ve diğer platformlardaki rekabette ise tansiyon yükseliyor.

Özellikle AK Parti ve MHP arasındaki gerilim yükselirken, bu tansiyonu usta Gazeteci Sevilay Yılman sosyal medya platformu X’deki hesabına; Şaka maka ama bence Bolu 31 Mart sonrası en milliyetçi, en ulusalcı şehir ünvanına kavuşabilir… Hakikaten ilginç bir seçim oluyor… Mevcut başkan CHP’li Tanju Özcan Bolulu seçmenin milliyetçi damarlarını okşayarak oy almaya çalışıyor ama MHP adayı İlhan Durak, Tanju Özcan’ın ensesinde… Bu arada bir kulis vereyim; AK Parti’nin, MHP’nin Bolu adayı İlhan Durak’ı yok sayıp kendi adayları Muhammed Emin Demirkol’u Cumhur İttifakı adayı gibi lanse etmesi MHP kanadında bayağı bir tepkiye neden olmuş… ifadeleriyle taşıdı.

Cumhur İttifakı Adayı Muhammed Emin Demirkol

31 Mart yerel seçimlerinde bir çok il ve ilçede AK Parti ve MHP, 22 ilde ayrı adaylar çıkardı. O illerden biri de Bolu oldu. Bolu'da AK Parti'nin adayı Muhammed Emin Demirkol, MHP'nin adayı ise İlhan Durak oldu. Fakat seçim yarışında Demirkol, sanki Cumhur İttifakı'nın adayıymış gibi kendi reklamlarını yaptırdı. Ayrıca bu reklamların daha çok kişiye ulaşması için "sponsorlu" olarak verildiği de dikkatlerden kaçmadı. AK Parti'li başkan adayının Cumhur İttifakı adayıymış gibi davranmasına sadece MHP'li seçmenler değil, kentteki farklı siyasi görüşteki vatandaşlarda tepki gösterdi.

AK Parti’nin hafta sonu fazla bayrak ve afiş astığı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna şikayet ettiği MHP, şikayete konu bayrakları kaldırırken, AK Parti Bolu Teşkilatı ve Adayları Demirkol’un bu tavırları karşısındaki sessizliği ve itidalli davranışları ise dikkat çekti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler