Dağkent'i Oyak Çimento 132 milyon liraya satın aldı

Dağkent'i Oyak Çimento 132 milyon liraya satın aldı Dağkent'i Oyak Çimento 132 milyon liraya satın aldı
A- A+
Reklam

Bolu’daki dar gelirlilere sosyal konut yapacağım dediği Dağkent’teki arsayı satışa çıkaran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün gerçekleştirildiği ile arsayı Oyak Çimentoya 132 milyon liraya sattı.

Dar gelirliye konut yapacağım diye Bolu’da binlerce insana umut veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dağkent Mahallesindeki sosyal konut projesi arsasını bugün sattı.

Bolu Belediyesini 4 yılda iflasın eşiğine götüren Bolu Belediye Başkanı Özcan, kaynak yaratmak adına günü birlik çözüm olan Belediyeye ait arsaları satmaya devam ediyor. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz zamanında Bolu Belediyesine kazandırılan birbirinden kıymetli arsaları peşpeşe satmasına karşılık, gerek Belediyeye ait Şirketlerin zarar etmesi gerekse de yanlış yatırımların yol açtığı dar boğazdan bir türlü Bolu Belediyesini kurtaramayan Tanju Özcan, satmaya devam ediyor.

Karacasu yolundaki arsadan başlayarak, yine Dağkent’te otel alanı olarak belirlenen arsayı satan, ardından da Karayollarından alınan Paşaköy yolundaki arsayı ve yine ardından Adliye’nin yanındaki D-100 üzerindeki değerli arsaları yok parasına satan Tanju Özcan’ın sattığı diğer şehir içindeki küçük parsellerin ise sayısı bilinmiyor.

İhaleye tek firma katıldı

Dar gelirliye Atakent Konutlarının yapılmasının planlandığı Dağkent Mahallesi’ndeki 21 bin 148 metrekarelik arsanın satışı için bugün Encümen’de ihale gerçekleştirildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşen ihalede arsa 130 milyon 65 bin 858 lira muhammen bedelle satışa çıkarken, ihaleye tek alıcı katıldı. 

İhaleye Oyak Çimentoları Fabrikaları A.Ş. yetkilileri tek talipli olarak katılırken, zarfları açıldığında tekliflerinin 130 milyon 100 bin lira olduğu açıklandı. Başkan Özcan’ın, tekliflerini tekrar arttırmalarını istemesi sonrası Oyak Çimento Fabrikası yetkilileri rakamı 132 milyon liraya çıkardılar ve satışta bu rakamla gerçekleştirildi.

Başkan Özcan, Mart ayından bu yana kıdem tazminatlarını ödeyemediği için kapısına dayanan Belediyeden emekli olan 138 eski çalışanının alacaklarını, bu satıştan elde edeceği parayla ödeyeceği ifade edildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

2 yorum yapılmış

  • Recep OTACIOĞLU (9 ay önce)
    Hey yavrum hey. Satan satana
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhan Çelebi (10 ay önce)
    Yuh olsun
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler