Darısı diğer Belediyelerin başına mı desek?

Darısı diğer Belediyelerin başına mı desek? Darısı diğer Belediyelerin başına mı desek?
A- A+

Bolu Belediyesi’ne ait Bolu Bel A.Ş.’de; Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşinin kuzeni oluşu sebebiyle torpille işe başladığı yönünde hakkında dedikodular üretilen Bahadır Acar, 3 yıldır gösterdiği üstün performansla tüm söylentileri boşa çıkardı.

Aslen Mudurnulu olan ve Bolu Belediyesi’nde işe başlamadan önce milyon liralık ciroya sahip bir firmanın ortağı olan Acar, memleket sevgisi ve hasretinin ağır basması sonucu geldiği Bolu’da, tecrübelerini görev aldığı Şirket yönetimlerinde başarıyla sergiliyor.

“LED ekran ve termal kamera üretti”

CHP'li Bolu belediye başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz aylarda belediye önüne kurmuş olduğu dev LED ekranı, Bolu'yu Seviyorum A.Ş. müdürü Bahadır Acar ile basın mensuplarına tanıtmış ve ilk defa bir belediyenin kendi imkanları ile ürettiği LED ekranı Çin'e ihracat yapacaklarını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından herhangi bir gelişme olmaması gözleri LED ekran ve belediyenin şirketi olan Bolu'yu Seviyorum A.Ş.'ye çevirdi. Sitemizin yapmış olduğu araştırma sonrasında çok ciddi bilgilere ulaştık.

İlk olarak Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından Bolu Bel A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atanan Bahadır Acar, bilişim sektöründeki 22 yıllık tecrübesini burada konuşturdu. Hızla işe koyulan ve LED ekran üretmeye başlayan Acar, bu ekranları Çin’e satacaklarını ilan ederek Türkiye’ye öncülük etti. Hatta Bolu Belediyesi tarafından üretildiği 2 adet LED ekranı şehrin iki noktasına koyarak Bolu Halkının da bunları yakından görmesini sağlayan Acar, “Bolu Belediyesinin yıllık 400 bin lira olan billboard ve afiş giderlerinin bu ekranlar sayesinde 10 yıl ödenmeyeceğini” söylemişti.  Şimdilerde bu ekranlardan biri Şehir Stadında hizmet verirken, diğeri ise tamamen patatenti Acar’a ait olduğu için teknoloji hırsızlarından saklandığı tahmin ediliyor. Belediye ise bilboard ve afiş parası vermeye ise devam ediyor. Ardından yine kendi üretimleri olan termal kameraları İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere birçok Belediyeye satılmasına öncülük eden Bahadır Acar, Bolu Bel A.Ş.’de Genel Müdürü olarak görev aldığı kısa sürede Türkiye’ye örnek olacak büyük işlere imza attı.

“Bolu’yu mantar üssü yaptı”

Bu başarısından etkilenen Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Bel A.Ş.’den alarak Köroğlu Kooperatifine müdür olarak Bahadır Acar’ı atarken; LED ekran ve termal kameralarının üretimi, pazarlaması ve satışı konusundaki becerilerinden burada faydalanmak istedi.

Acar’ın Bolu Bel A.Ş.’den ayrılması sonrası Başkan Özcan, Çin’e ihracat yapacağı LED ekran ve termal kamera üreten tesisleri ise çalıştıramayarak, kapatmak zorunda kaldı.

Köroğlu Kooperatifi’nde de Bolu’da bir ilke imza atan Acar, mantar yetiştiriciliğine başladı. Bolu Belediyesi tarafından alınan çadırları sözleşmeli tarım modeliyle tarım sevdalılarına vererek mantar üretimine başlayan Acar, Bolu’yu mantar üssüne döndürdü.

“Bolu’da yetişmeyen ürünlerle konserve üretiyor”

Burada da sadece bilişim sektöründe değil tarım sektöründe de ne kadar bilgili ve kabiliyetli olduğunu ispatlayan Bahadır Acar’ın bilgi ve becerisinden faydalanmak için bir hamle daha yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu yıl hizmete soktuğu BOLTARTEK konserve ve turşu imalatı fabrikasının başına Genel Müdür olarak atadı.

Bolu’da iklimsel ve mevsimsel üretimi imkansıza yakın olan ürünlerden konserve üretmeyi başaran BOLTARTEK Genel Müdürü Bahadır Acar, ürettiği konservelerin de yurt dışı pazarına ulaşarak, satışını gerçekleştirme başarısı gösterdi.

Konservelik ürünlerin Türkiye’deki anavatanı olan Antalya, Manisa, Aydın gibi illerde yetiştirildiği halde kilometrelerce uzaktaki Bolu’ya nakliyesini gerçekleştiren, burada 55 personel ve mahallelerdeki sosyal tesislerde Bolulu ev hanımlarına bunları konserveleten Bahadır Acar, bu işten de BOLTARTEK’e ciddi paralar kazandırmayı başardı.

Bolu Belediyesi’ne işe başladığı ilk günden bu yana adeta “maymuncuk anahtarı” gibi Belediyenin hangi şirketinde bir sıkıntı olsa orada Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından görevlendirilen Bahadır Acar’ın kısa sürede elde ettiği başarıları ise başta Belediye Meclis Üyeleri olmak üzere Bolu Halkı yakından takip ederek, takdir ediyor.

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde Maymuncuk kelimesinin TDK sözlüğe göre; “Her kilidi açmaya yarayan, demirden, eğri ve sivri araç” anlamı vardır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler