Doğanay’dan Rasim’e seçim kıyağı mı?

Doğanay’dan Rasim’e seçim kıyağı mı? Doğanay’dan Rasim’e seçim kıyağı mı?
A- A+
Reklam

AK Parti Bolu eski İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın; CHP’den Bolu Milletvekili Aday Adayı olacağını sağır sultanın bile duyduğu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’le arasındaki mahkemeyi, alınabilecek cezanın adaylığı engelleyebileceği için geri çektiği iddia ediliyor.

Bolu siyasetinde garip ilişkiler ve garip bağlantılar yaşanmaya devam ediyor. Kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler, görüşmelerde karşılıklı çıkara dayalı pazarlıklar ve bir anlamda da şahsi ikballer için satılan sözde davalar ve yol arkadaşları. Haber Merkezimiz bu konuyla ilgili özellikle AK Parti ve CHP arasında yaşanan “kazan, kazan dostlukları” mercek altına alıyor. 

Bu dostluklardan biri olan AK Parti Bolu eski İl Başkanı Nurettin Doğanay ile Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir arasında süren mahkemeyle ilgili yaptığımız araştırmada, davanın çekildiği bilgisine ulaştık.

Nurettin Doğanay’ın cep telefonunda “Kardeşim Rasim” olarak kayıtlı olan Rasim Özdemir’in CHP’den koyacağı Milletvekili Aday Adaylığının zarar görmemesi için Genel Merkezin açması için talimat verdiği mahkemeyi sessiz sedasız geri çektiği iddia ediliyor. Devlet memuru olan Rasim Özdemir’in bu mahkemeden alacağı ceza; Aday Adaylığında önüne engel olacağı iddia ediliyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde tek bir milletvekili Meclise fazla sokmanın ne kadar önemli olduğunu sık sık vurgularken, kendisinin de AK Parti’den Bolu Milletvekili Aday Adayı olacağı tüm kamuoyunca bilinen Nurettin Doğanay’ın, CHP’den Aday Adayı olacak olan Rasim Özdemir’in önünü açabilmek için mahkemeyi geri çektiği iddiaları kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Hatırlanacağı üzere; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Şubat 2020 tarihinde, AK Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın İŞKUR Müdürüne Bolu Belediyesi’nde personel istihdam edilmemesi yönünde talimat verdiğini iddia etmişti. Yaptığı basın açıklaması ile iddiasını Bolu kamuoyuna duyuran Başkan Özcan ayrıca hazırlattığı metni şehrin dört bir tarafında bulunan billboardlara astırmıştı. 

Billboardlarda Nurettin Doğanay’a ait cep telefon numarasının yer alması, nedeniyle Doğanay AK Parti Genel Merkezinin talimatıyla Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurunda bulunmuştu. Özcan’ın hazırlanan billboardlardan haberi olmadığı ve billboardların Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir tarafından hazırlanarak, astırıldığını ifade etmişti. Ve hukuki süreç Doğanay ve Özdemir arasında başlamıştı.

O günlerde yapılan basın toplantısında AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü de olaya gazeteciler karşısında ciddi tepki göstermişler, kendilerinin de Bolu Halkına hedef olarak gösterildiğini ve Başkan Özcan hakkında mahkemeye şikâyetçi olacaklarını söylemişler ama olmamışlardı! 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler