Doğru etkinlik yanlış yer

Doğru etkinlik yanlış yer Doğru etkinlik yanlış yer
A- A+
Reklam

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Öğrencilerimiz Dört Koldan Cumhuriyetimizin 100. Yılı İçin Yürüyor” adlı etkinlik Hükümet Meydanında gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk Bayrakları ve kırmızı-beyaz balonlar, yüreklerindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisini yansıtan “Atatürk” resimleri ve yazılarıyla süslenmiş kıyafetleriyle yüzlerce öğrenci okullarından çıkarak Hükümet Meydanında buluştular. Çocuklarının Cumhuriyet coşkusunu yaşadıkları bu muhteşem gösteriye şahitlik etmek isteyen Veliler de Hükümet Meydanına akın edince, binlerce Bolulunun katılımıyla ortaya çok güzel görüntüler çıktı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın da iştirak ettiği kutlamanın ev sahipliğini yapan Milli Eğitim İl Müdürü Cemil Sarıcı ve organizasyonun mimarı olan öğretmenler de kutlamalara eşlik edince, Bolu’nun ve Boluluların Cumhuriyete olan bağlılıkları da dosta düşmana ilan edilmiş oldu.

Yer seçimi yanlıştı

Düşünce olarak Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarına farklı bir boyut kazandıran etkinlik Bolu Halkı tarafından takdirle karşılanırken, kutlamanın niye Atatürk Heykeli önünde değil de Hükümet Meydanında yapıldığı da tartışma konusu oldu.

Hükümet Meydanında öğrencilerin velilerle iç içe ve dağının bir vaziyette gerçekleştirmek zorunda oldukları coşkulu kutlama, yer seçimi nedeniyle görüntü olarak dağınıklık gösterdi.

Cumhuriyetin kurucusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ölümsüz lideri, Türk Halkının kalbinde silinmez ve azalmayan bir sevgiye sahip Atatürk’ün Heykelinin olduğu Anıt Park’ta sadece öğrencilerin alana alınarak, velilerin de dışarıdan katılabilecekleri bir organizasyon daha anlamlı olurdu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tüm benliği bağlı olan Bolu Halkı ve Onların Atatürk’ün izinde yetiştirdikleri çocukları da hem bu vesileyle sevgilerini hem de şükran duygularını daha anlamlı ifade etmiş olacakları bir organizasyon ise yer seçimi yanlışlığına kurban edilmemiş olacaktı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler