Efsane Tugayımız sahaya indi

Efsane Tugayımız sahaya indi Efsane Tugayımız sahaya indi
A- A+
Reklam

TSK’nın Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK varlığını sona erdirmek için başlatacağı harekat için hazırlıklar sürerken, komando timleri kontrol altına alınan bölgelere yerleşmeye başladı. Bölgeye inen öncü birlikler arasında Bolu ile birlikte Kayseri Komando Tugayı da yer alıyor.

Efsane tugay olarak anılan Bolu Komando Tugayı da bölgeye konuşlandı. Kontrol altına alınan bölgelere atılmaya başlayan komando timleri ilk olarak öncü olarak gittikleri öğrenildi. Harekat öncesinde komandoların bölgeye ulaştırılmaya başlamasıyla birlikte yakın zamanda ilerlemeye başlayacaklar. Bolu Komando Tugayı'yla birlikte bazı komando timleri de bölgeye ulaşırken, bir başka efsane tim olarak bilinen Kayseri Komando Tugayı'nın da harekata katılacağı öğrenildi.

İlkbaharın gelmesiyle Irak coğrafyasında farklı bir strateji uygulanacak. Türkiye'nin Irak'la yaptığı istişarelerde, Irak tarafı da terör örgütü PKK'dan rahatsızlığını dile getirdi. Bu kapsamda Irak Hükümeti ve Peşmerge ile ortak operasyon seçeneği değerlendiriliyor. Özellikle Sincar’da olası bir temizlik söz konusu iken üs bölgeleriyle tampon ve güvenli bölgeler oluşturulacak. Böylelikle Türkiye, Irak’ın kuzeyinden terör örgütünün varlığını temizleyecek ve güney hattına yönelik yeni çalışmalar başlatacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler