Eski Başkanları yok saydılar

Eski Başkanları yok saydılar Eski Başkanları yok saydılar
A- A+
Reklam

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bolu Temsilciliği tarafından meslekte 25’nci, 40’ncı, 50’nci ve 60’ncı yıllarını geride bırakan Oda Üyelerine plaket takdimi için düzenlenen vefa gecesinde, tam bir vefasızlık örneği sergilendi.

Gecede plaket alacak isimlere plaketlerin kimler tarafından verileceğinin belirlenmesi kaosa dönerken, Oda Yönetimi tarafından eski Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz’a plaket takdim etmesinin engellendiği iddiaları sonrası geceye katılan ikisi de İnşaat Mühendisi olan eski Belediye Başkanları görmezlikten gelindi.

Meslekte 40’ncı yılını dolduran Mansur Şen’e plaketini vermek üzere sahneye eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın davet edilmesine Oda Yönetimi tarafından karşı çıkılmasının ardından yine plaket takdimi için ismi gündeme gelen eski Belediye Başkanlarından Necdet Gören de sahneye davet edilmedi.

1989-1999 yılları arasında Necdet Gören, 2004*2019 yılları arasından da Alaaddin Yılmaz’ın Bolu Belediye Başkanı olarak hem Bolu’ya hem de mensubu olduğu İnşaat Mühendisleri Odasına yaptıkları hizmetleri görmezlikten gelen Oda Yönetimi, böylelikle vefa gecesinde büyük bir vefasızlığa imza atmış oldular.

Aksungur ve Yetkin’den tepki

Gecede sadece eski Belediye Başkanlarına karşı yapılan vefasızlığın tepkiye neden olmadığı, Odanın eski Başkanlarından H. Cahit Çıngı’nın gece ile ilgili yaptığı sosyal medyada paylaşımının altına yapılan yorumlardan ortaya çıktı.

İnşaat Mühendisleri Odası Bolu temsilciliğinin Bolu’da kurulmasını sağladığını belirten İnşaat Mühendisi Şenda Aksungur, Çıngı’nın paylaşımının altına sitem dolu sözler yazarak, kırgınlığını dile getirdi.

İMO’da ötekiler diğer bir grubun oluşturulmaya çalışıldığını ve kendsinin dışlandığını söyleyen aksungur, bu olayın İMO’da oluşan bir rezalet olduğunu ifade etti.

Aksungur yaptığı paylaşımında; ““IMO’yu Bolu’ya getiren Şenda Aksungur’un kalbini kırarak katılmasını önleyerek mi Cahit Çıngı meslektaşım. Bu olayları yaşıyorsanız hepsinin temelinde benim harcım döküldü. İMO’yu Bolu’ya getiren benim. Senelerce bila bedel hizmet eden, Bolu’da belediyeler ve diğer resmi kuruluşlarda ve toplumda bir yere taşıyan ben olmama rağmen bilmediğim bir nedenle beni saf dışı etmeyi çok güzel başardınız. Tebrike şayansın. Alt yapıyı kurdum IMO’yu Bolu’da ağırlığı olan bir kuruluş haline getirdim fakat ne fayda arkasında kimin durduğu muhtemelen belli olan densiz bir görevliniz bana yönelik dışlama onayınıza ortak oldu. Bu kişinin bu davranışından IMO’da ortaya (ötekiler kelimesi) çıkan bir görüşün etkisi olduğu bizzat şahsın kendisi tarafından ifade edilmiştir. ASLINDA BU OLAY IMO’DA OLUŞAN BIR REZALETTEN BAŞKA BIR ŞEY DEĞILDIR. Şahsıma yönelik aşağılayıcı davranışını önleyemediniz orası bir kurumdur. Hiç kimsenin hiçbir siyasi partinin vs hakim olacağı bir kuruluş değildir Cahit Bey. Sırf kendi görüşünüz hakim olsun diye inşaat mühendisleri ile ilişkin hiçbir faaliyeti olmayan aslında çok iyi bir kişiliği olsa bile başka bir mesleği iştigal eden Nazmi Beyi kandırıp kukla başkan yaptınız ve aklınız sıra şovunuzu yaptınız. Hadi bakalım sırada ne var bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolu’nun tecrübeli ve emektar İnşaat Mühendislerinden olan Nadir Gürkan Yetkin de yaptığı yorumda, Oda’nın Üyelerinin haklarını korumadığını iddia etti. Yetkin paylaşımında; “Üyelerinin haklarını korumak yerine üyelerine karşı duran bir meslek örgütü haline gelen inşaat Mühendisleri Odası Bolu Temsilciliğini bu hale getirenleri kınıyorum! Bu gün bana yapılan haksızlık yarın bir gün sizlerin de başına gelecektir emin olun. Bu gün kafalarını kuma gömüp bu haksızlığa sessiz kalanlar benzer durumla karşılaştıklarında ancak beni anlayabilirler. Bolumuzun en önemli ve en değerli bir örgütünü bu hale getirenleri elbette tarih affetmeyecek!” dedi.

Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a gecede plaket verdirmesinin engellenmesini sert sözlerle eleştiren Yetkin ikinci paylaşımında da “Ayrıca meslek Büyüğümüz olan Sayın Alaaddin Yılmaz Beye yapılan terbiyesizliği de şiddetle kınıyorum. Bunu yapanlara yazıklar olsun. Utanmanız lazım ancak nerede o duruş?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler