Esnaf, D-100 çıkışına ters kapan istedi

Esnaf, D-100 çıkışına ters kapan istedi Esnaf, D-100 çıkışına ters kapan istedi
A- A+

D-100 kara yolunun sanayi mevkiinde bulunan Sanayi Yan Yol Kavşağı, zaman zaman meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalara gelen tepkiler üzerine Valilik kararıyla kapatıldı. Sanayi esnafı kavşağın kapatılmasına tepki gösterdi.

İzzet Baysal Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nin girişi olan D-100 kara yolundaki kavşak kapatılıyor. Son olarak 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralandığı kavşağın kapatılması gerektiği yönünde gelen tepkiler üzerine harekete geçen Bolu Valiliği çalışma başlattı. Sabah saatlerinde ekipler tarafından yolun kapatılması için çalışma yapıldı. Sanayi esnafı D-100’den girişin kapatılmaması için ayaklandı.

“Yol kapanırsa, işlerimiz etkilenecek”

Yolun kapatılacağı bilgisini alan Sanayi esnafı ise Sanayi Sitesi’nin hoporler sisteminden yapılan anonsla, kavşağa davet edildi. Çağrı üzerine çalışma yapılan bölgeye gelen bazı esnaflar, yolun kapatılmaması gerektiğini söylediler. 

Kavşağın kapatılmasına tepki esnafla birlikte tepki gösteren İzzet Baysal Merkez Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Zafer Aydın burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yolun kapanması sanayiyi büyük derecede etkileyecek. Burada araç yığılmaları olacak. Bazı sürücülerin hız tutkusu yüzünden burada sanayi kavşağı kapatılıyor. Böyle bir şey olmaz. Işıklarda da kazalar oluyor. İlk önce şoförlerimizin eğitilmesi gerekiyor. Eğitimsiz şoförlerin yüzünden yol kapatılıyor" dedi.

Vali Kılıç ile görüşüldü

Ardından da İl Trafik Komisyonunu ziyaret eden Aydın ve beraberindeki esnaflar, son olarak Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı ziyaret ettiler. Vali Kılıç’a kavşağın kapatılması durumunda yaşayacakları iş kaybını aktaran esnaf, sanayiye ulaşma noktasında kullanılacak Kuruçay alt geçidinin de yaşanılacak araç yoğunluğunu kaldırmayacağı uyarısında bulundular. Çözüm olarak sanayiden D-100’e çıkış yoluna ters kapan kurulmasını talep eden sanayi esnafı, Valilikten konuyla ilgili verilecek kararı beklemeye başladılar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler