Faydan yok, yapana da engel olma…

Faydan yok, yapana da engel olma… Faydan yok, yapana da engel olma…
A- A+
Reklam

Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan 13.5 milyon depremzedeye yardım ulaştırabilmek için Bolu başta olmak üzere tüm Türkiye seferber olmuşken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaratılmaya çalışılan dezenformasyona alet oluyor.

Etrafımızdaki tüm Belediyeler deprem bölgesine yardım ulaştırmak için adeta Belediyelerini fabrikaya dönüştürerek; tuvalet, varil soba, konteynır, barınak, battaniye, kursiyerlerine atkı, bere ördürterek bölgeye yardım yağdırırken, Bolu Belediyesi ise hayırsever Bolu Halkından topladığı yardımları bölgeye ulaştırmak dışında ciddi bir yardım çalışmasına imza atamadı.

İştiraki olan Köroğlu Kooperatifinin konserve fabrikasında; “tüketime hazır kuru fasulye ve nohut” üreterek deprem bölgesine göndereceklerini ve bunun için Bolu Halkından nohut ve kuru fasulye bağışı isteyen Bolu Belediyesi, üretilen konserveleri vatandaşlara satarak bölgeye göndermeye kalkınca, Bolu Valiliği sözde yardım kampanyasını durdurdu. Bunun üzerine ise Bolu Belediyesi hazırladığı 1 tır konserveyi, bugün ücretsiz üreterek bölgeye gönderdi.

Tanju Özcan dezenformasyona alet oldu

Bolu Valiliği tarafından; hayırseverler tarafından bağışlanan kuru fasulye ve nohuttan ürettikleri konservelerin Bolu Belediyesine ait Köroğlu Kooperatifi aracılığıyla yine hayırseverlere satılarak sözde yardım kampanyası organizasyonlarının durdurulması sonrası ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla deprem üzerinde ülkede yaratılmaya çalışılan dezenformasyona alet oldu.

Konserve satışının durdurulması sonrası Mersin Kız Öğrenci Yurdunun Suriyeliler tarafından yağmalandığı ve buraya yerleştirildikleri yalanına, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak ortak olan Başkan Özcan, hayır için 8 gündür canla başla çalışan Boluluları da derinden üzdü.

KYK Mersin Kız Öğrenci Yurdu önünde çekilen görüntüyü sosyal medya hesaplarında yayınlayarak; “Devletin valileri bizim yardımlarımızı engelleyeceğine, sığınmacıların işgal ve yağmalarını engellesin” ifadelerini kullanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu paylaşımını, kendisinin de yakın arkadaşı olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yalanladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da alet olduğu yalanlar sonrası Hatay'dan Mersin'e giden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yenişehir ilçesindeki KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu'nda incelemelerde bulundu. Başarır, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu gözleriyle gördüğünü aktardı.

"Odaları tek tek gezdim "

İncelemelerinin ardından sosyal medyadaki asılsız iddialara inanarak tepkilerini göstermek için yurt binası önünde toplanan bir grupla bir araya gelen Başarır, iddiaların asılsız olduğunu şu ifadelerle anlattı:

"Gönlünüz rahat olsun, öyle bir şey yok. Odaları gezdim. Samandağ'dan, Malatya'dan, Kahramanmaraş'tan her yerden gelen vatandaşlarımız var. Tabii ki Suriye vatandaşı olup gelen ailelerimiz de var. Ben rakamları aldım, sağolsun rakamları da verdiler. Nargile gibi, müstehcen görüntü gibi şeyler yok. Zaten odalarda böyle bir sistem de yok, odaları tek tek gezdim. Sosyal medyada olduğu gibi o görüntüler yok, hatta odaların dizaynı bile farklı. Eski görüntüler bunlar. Ben bizzat burada kalanları gördüm, Mersin milletvekili olarak içinizin rahat olmasını istiyorum. Ben bu gördüklerimi de sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım."

Özcan paylaşımını hala silmedi

Yakın dostu CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından kendisinin de alet olduğu Mersin Kız Öğrenci Yurdundaki iddiaların yalanlanmasına karşılık Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, sosyal medya paylaşımını silmeyerek yaratılmak istenilen dezenformasyonu devam ettirmesine bir anlam verilemedi.

Depremin ilk günü bölgeye giderek başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok kurumun bölgede çalışmadığını iddialarını dile getirdiği sosyal medya paylaşımları sonrası ortalarda bir daha gözükmeyen Başkan Özcan’ın bu tür bilgi kirliliği yaratan paylaşımları sonrası birçok Bolulu, Başkan Özcan’a; “Faydan yok, bu tür paylaşımlarla olana da engel olma” çağrısında bulundular.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler