“Gazze için ses getirecek eylemler yapalım”

“Gazze için ses getirecek eylemler yapalım” “Gazze için ses getirecek eylemler yapalım”
A- A+

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu, Bolu Halkının hislerine tercüman olarak; Bolu Valiliğinin, Bolu Belediyesinin ve STK’ların işbirliği içinde etkili ve ses getirecek eylemler yapılması çağrısında bulundu.

Meclis Üyesi olarak göreve başlayalı 3 ay gibi kısa bir süre olmasına karşılık Bolu Belediyesi Meclisi toplantılarında yaptığı teklifler ve dile getirdiği konularla dikkat çeken Konyalıoğlu, son olarak Gazze’de yaşanan katliam ve soykırım karşısında yeterli ses çıkmadığı eleştirisinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında ölümü sonrası; “Ben sadece İsrail Devlet Başkanının ölümüne üzülmem” açıklaması yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a teşekkür eden Konyalıoğlu, bu tavrından dolayı teşekkür etti.

Gazze’de yaşanan soykırım ve katliama karşı yeterli tepki verilmediğini belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu, Bolu Belediyesi öncülüğünde yapılabilecek ve ses getirecek önerilerini de sıralayarak; “Şuanda Dünyanın en önemli konusu Gazze ve Refah. Ben de dahil burada yaşanan soykırım, vahşetle ilgili sosyal medyada paylaşım yapmaktan ya da paylaşımları beğenmekten başka hiçbir şey yapmıyoruz. Bu bizim için vebaldir. Şöyle ki Kuvayı Milliye dönemlerinde Pakistanlılar tüm ziynet eşyalarını bağışlayarak bizim mücadelemize destek olmak için Anadolu’ya göndermişler. Biz bu yüzden o coğrafyalarla ayrılmaz parçalarız. Filistin’de yaşanan soykırım konusunun üzerinde çalışalım ve ciddi eylemler ortaya koyalım. Belediye’nin önüne veya İzzet Baysal Caddesinde insanların yoğun olarak geçtiği bir noktaya yardım sandığı koyabiliriz. Şehrimizin önemli bir Bulvarına Gazze ismini verebiliriz. Mesela Köy Muhtarlarıyla iletişime geçerek yaylada kullanılmayan ama içinde kalınabilecek gibi yayla evlerinde Filistinli yetim çocukları Bolu olarak ağırlayabiliriz. Zor durumdaki insanlara o zamanlarında ne yaptığımız çok önemli. Filistinli kardeşlerimize bu yapacaklarımız moral olur. Bizler Köroğlu’nun torunuyuz. Zalime karşı dik durmalıyız ki Köroğlu’nun torunuysak hakkını verelim. Bir ses getirelim ve Filistinli kardeşlerimize moral verelim” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler