Gece yazdı, gündüz sildi

Gece yazdı, gündüz sildi Gece yazdı, gündüz sildi
A- A+

İstanbul Kadıköy'de dün bir grup HDP'linin eylem için toplanması sonrasında polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili ve HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'nün de bulunduğu grup ile polisler arasında arbede yaşandı. Polis, o sırada kendisinin üzerine yürüyen Encü'ye tokat attı.

"ADAM AZ BİLE YAPMIŞ"

Olayın ulusal basına düşmesi sonrası dün gece bir twit atarak Polis Memuruna sahip çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP'yi de etiketleyerek, "Şimdi Fox haberi izliyorum. Bir komiser HDP İl Başkanı'na tokat atmış. Adam az bile yapmış. Polisi itmek nedir? HDP İl Başkanı olman sana ayrıcalık mı sağlıyor… Terörü lanetlemediğiniz her gün benim size hep bir sözüm olacak. PKK'nın sözcüleri, bu arada kına geldi mi?" paylaşımında bulundu.

“HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA”

Bir sosyal medya kullanıcısının, "Valilik inceleme başlatmış. O polis görevinden alınır ya da sürülürse bu devletin geri adım attığını gösterir" şeklindeki açıklamasına da yanıt veren Özcan, "Kardeşim; Halep oradaysa arşın burada. Kimsenin polisimizi aşağılamaya çalışmasına izin vermeyiz. Tokadı yiyen o gavat HDP İl Başkanı savundukları o terörist örgütün kaç askeri ve polisi hain tuzakla şehit düşürdüğünü hiç düşündü mü? Türk polisi Türk milletinin polisidir" ifadelerini kullandı.

GÜNDÜZ TWİTİ SİLDİ

Geçtiğimiz hafta gazetemizde de haber yaptığımız; HDP’nin çizgisine en fazla destek veren KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Yönetimini kapalı kapılar ardından ağırlayan Başkan Özcan, HDP Eş İl Başkanı Encü’ye “gavat” diyerek bu paylaşımıyla bir anda gündem oldu. Başkan Özcan gece yazdığı ve Encü’ye “gavat” dediği paylaşımı ise gündüz sildi.

FATİH PORTAKAL’A KONUK OLDU

Bugün öğle saatlerinde ise Özcan, Gazeteci Fatih Portakal'ın Youtube kanalında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Özcan, Encü'ye yönelik kullandığı, "gavat" ifadesi için bazı arkadaşlarının arayıp uyardığını ve bunun üzerine attığı tweet'i sildiğini belirtti. Özcan, "O üslup bana yakışmadı. O nedenle sildim" dedi. 

"TOKAT, DUYGUSAL TEPKİYDİ"

Polisin talimat alan bir memur olduğunu ve hakarete maruz kaldığını ifade eden Özcan, tokatın duygusal bir tepki olduğunu söyledi. Özcan, Fatih Portakal'ın, "Bu normal bir şey mi? Devlet tokat atabilir mi" sorusuna, "Polis arkadaşın tepkisinin daha çok duygusal olarak görüyorum" yanıtını verdi.  Portakal'ın, "Duygusallıkla devlet yönetilemez ki akılcılıkla yönetilir" sözleri üzerine ise Özcan, "Kolluk gücü, talimat almışsa karşısında da bir direnç görüyorsa elbette güç kullanacak. Bu, bazen orantılı, bazen orantısız oluyor" ifadesini kullandı.

GAVAT: TDK sözlüğünde "muhabbet tellalı, fuhuşa aracılık eden" anlamına gelir. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler