Güner de değişecek iddiası

Özel Haber
Güner de değişecek iddiası Güner de değişecek iddiası
A- A+
Reklam

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, AK Parti’de 27 İl ve pek çok ilçe teşkilatında, genel merkezde ve kabinede değişikliğe gidileceğini iddiası sonrası Bolu başta olmak üzere 81 ilde AK Parti mensupları arasında yine kulisler hareketlendi.

 MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 2 Temmuz’da twitter’da yaptığı bir paylaşımla AK Parti’nin 27 İl teşkilatının yenileneceğini belirtmişti.

 Zonguldak İl Başkanının istifası ve yerine Muammer Avcı’nın atanması üzerine 16 Ağustos’ta yeni bir tweet atan Kulat, iddiasını yenileyerek, bu istifaların devamının geleceğini, 27 ilin haricinde pek çok ilçe teşkilatının da yenileneceğini ifade etti.

Kulat’ın paylaşımı şöyle; “2 Temmuzda ilk biz duyurmuştuk. Hatta biz duyurduk diye bize kızan parti yetkilileri olmuştu. Evet, bugün değişim Zonguldak'tan başladı. Devamı gelecek. 27 il, pek çok ilçe... Ve dahi Genel Merkezde değişim... Kabinede SEÇİME GİDECEK KADRO İÇİN değişecek.”

Bolu’da “Derin Bağlantılı Siyaset Uzmanları” işbaşında

Öte yandan Kulat’ın bu iddiaları sonrası başta Bolu olmak üzere tüm AK Parti Teşkilatlarında “Derin Bağlantılı Siyaset Uzmanları”na yine gün doğdu. AK Parti Genel Merkezi hatta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde önemli isimleri tanıdığı iddiasıyla ortaya çıkan “Derin Bağlantılı Siyaset Uzmanları”, Bolu’da kulislerin hareketlenmesine neden oldu.

Geçmiş dönem AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden başkan olarak görevlendirilmemesi sonrası İl Başkanlığı görevine getirilen Suat Güner de “Derin Bağlantılı Siyaset Uzmanları”nın son haftalarda en çok kulislerde konuştuğu isim oldu.

Kulislerde konuşulan ilk iddia; AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in 2023 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmak için kendisinin bir değişim talebinde bulunacağı yönünde.

Diğer bir iddia ise; Teşkilatlarda beklenilen birlik ve beraberliği sağlayamadığı özellikle de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a karşı muhalefet görevini yapamadığı nedeniyle AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yetersiz görüldüğü için değiştirileceği. Son olarak AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar olayında etkisiz görülen ve Genel Merkeze çağrılarak sert bir şekilde uyarıldığı iddia edilen Güner’in değişen il başkanları arasında ismi olacağı iddia ediliyor. Değişim için Ağustos ayının son haftası işaret ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler